Bravčový rezeň so smotanovým špenátom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bez nazvu 1 – obnoveny.jpg
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 25m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 6 rezňov z bravčového karé
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica horčice
  • 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1 čajová lyžička oregána
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 120 g smotanového syra
  • 460 g špenátu
  • 1 citrón
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 200°C..Kotlety si zľahka naklepeme tĺčikom.V hlbokom tanieri si zmiešame majonézu a horčicu.V plytkom tanieri zase premiešame strúhanku s oregánom a s parmezánom.

2. Krok

Mäsko si po naklepaní osolíme a okoreníme.Mäso si potrieme zmesou majonézy a horčice a potom obalíme v strúhanke s parmezánom.Ukladáme ho na plech ..Potom ho vložíme do rúry a zapekáme tak 12 - 15 minút.

3. Krok

Kým sa nám mäso pečie roztopíme si maslo ku ktorému pridáme pretlačený cesnak a trochu orestujeme.Pridáme potom smotanový syr a zalejeme mliekom.Všetko premiešame aby nám vznikla hladká omáčka.

4. Krok

K tejto omáčke pridáme umytý špenát ktorý si podľa veľkosti môžete aj nasekať.Povaríme asi 2 - 3 minúty a odstavíme..Dochutíme soľou a korením.

5. Krok

Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob .Na rezne pred podávaním dáme aj plátok citróna.

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?