Bravčový bôčik na rozmaríne

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bravčový bôčik na rozmaríne
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 2:0 h
  • Hotové Za: 2:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 kg bravčového bôčiku
  • 2 pomaranče
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice horčice
  • 4 druhy korenia
  • mleté klinčeky
  • 2 lyžice medu

Postup prípravy

1. Krok

Mäso umyte a osušte.prešpikujte ho rozmarínom, osoľte poriadne ..Okoreňte mletým čiernym korením.

2. Krok

V miske si zmiešajte med, mleté klinčeky horčicu pridajte zmes so 4 korenín a zalejte pomarančovou šťavou.

3. Krok

Mäso vložte do zapekacej misy a podlejte marinádou.

4. Krok

Pečieme 1,5 až 2 hodiny pri 180 °C najskôr prikryté alobalom, a potom 30 minút odokrité...Občas prelejte šťavou ..

5. Krok

Pred podávaním nakrájame na plátky..

6. Krok

Ako príloha sú vhodné varené alebo pečené zemiačiky..

David Winter
WineExpert.sk

David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:

Slovensko, Dvory nad Žitavou, Cabernet Sauvignon rosé, VZH, 2015, polosuché.

Výber z hrozna jasnoružovej farby a ovocno-korenistej arómy ponúka harmonickú chuť, ktorá sa zapáči aj vám.

Vinotory cabernetsauvignon.jpg
WineExpert.sk

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?