reklama:

Bravčové pečené na pive

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bravčové pečené na pive
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 1:20 h
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 kg Bravčovej krkovičky
  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 citrón
  • 0,5 l piva
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 3 bobkové listy
  • štipka mletého kardamónu
  • 3 guličky nového korenia
  • mleté čierne korenie a soľ
 

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpeme celý cesnak a každý strúčik rozrežeme na 4 časti..Premiešame so soľou..

2. Krok

Mäso umyjeme a urobíme na ňom zárezy na jednej strane..Votrieme cesnak so soľou a necháme 15 - 20 minút postáť..

3. Krok

Rozpálime panvicu s trochou oleja a krkovičku z každej strany opražíme dozlata.Potom podlejeme pivom a necháme rozvariť..Premiestnime do ohňuvzdornej misy alebo do vysokého pekáča a pridáme koreniny prikryjeme pokrievkou alebo druhý pekáčom a vložíme do vyhriatej rúry..Dusíme 40 minút..pridáme po 40 tich minútach citrón nakrájaný na plátky ,zbavíme ho ale kôry aby nám výpek nezhorkol.

4. Krok

Dusíme ďalej 40 minút sem tam otočíme podľa potreby podlejeme..Mäso je dobre upečené keď do neho pichnete a nevytečie vám ružovkavá šťava..

5. Krok

Pred dopečením nechajte odokryté a zapečte do chrumkava..

6. Krok

Podávame s dusenou zeleninou opekanými zemiakmi..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?