Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčové mäso v horčičnej marináde

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bravcove maso v horcicnej marinade.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 1200 g bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice horčice (plnotučná alebo francúzska, dijonska)
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice sójovej omáčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčová krkovička je pre toto jedlo ideálna, je lepšie použiť čerstvé mäso, nie mrazené. Môžete experimentovať a použiť inú časť bravčového mäsa, ale doba varenia sa zmení a mäso môže byť menej šťavnaté. Šťavnatosť závisí aj od veľkosti kúska, pre náš účel je ideálna hmotnosť 1-1,2 kg.

2. Krok

V malej miske zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku, soľ a korenie, poriadne premiešajte.

3. Krok

Vložte veľký kus alobalu do pekáča vhodnej veľkosti. Mäso opláchneme a osušíme, dáme na alobal.

4. Krok

Mäso zalejeme časťou marinády, obrátime a zvyšok vylejeme. Mäso pevne zabalíme do alobalu tak, aby vnútro marinády pokrylo všetko mäso. Mäso môžete ešte dodatočne dosoliť a okoreniť. Ak máte čas nechajte marinovať bravčové mäso v chladničke niekoľko hodín alebo nechajte pôsobiť cez noc. Ako posledná možnosť môžete ihneď variť.

5. Krok

Predhrejte rúru na 200 ° C. Mäso pečieme v alobale asi 45 minút, ak je kúsok väčší alebo menší, čas pečenia primerane predĺžte alebo znížte. Potom otvorte alobal a vložte pekáč na ďalších 15-25 minút, kým sa nevytvorí kôra.

6. Krok

Skontrolujte mäso prepichnutím ostrým nožom: šťava by mala byť priehľadná. Ak je šťava ružovkastá pečte ďalej.. Hotové mäso nakrájajte na plátky požadovanej hrúbky, podávajte teplé alebo studené.

reklama:

1 3.jpg
menunedeli.ru
2 3.jpg3 3.jpg5 3.jpg

6 2.jpg
menunedeli.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

215 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.