Bravčová panenka plnená syrom a bazalkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
P7209391.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g bravčovej panenky
  • bazalka čerstvá
  • 150 g zmesi syra podľa chuti..(kozí syr, tvrdý syr, mozzarella)
  • 1 lyžica strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej

Postup prípravy

1. Krok

Zahrejeme si rúru na 180°C.Bravčové mäso si umyjeme a vysušíme..V strede panenky urobíme kapsu ktorú sa snažíme urobiť po celej dĺžke tak aby sme neporušili steny.

2. Krok

Bazalku nasekáme na drobno a premiešame so syrom, ktorý si podľa konzistencie , buď to nastrúhame, pomrvíme alebo na menšie kúsky nakrájame pridáme aj 1 lyžicu strúhanky.

3. Krok

Pripravenou plnkou naplníme kapsu a uzavrieme..(špáradlom alebo zošijeme)

4. Krok

Mäso osolíme a okoreníme a z každej strany orestujeme na panvici s trochou oleja dozlatista.

5. Krok

Mäso preložíme na pekáčik zalejeme výpekom a vložíme do rúry kde ho pečieme 25 - 30 minút.Potom ho vyberieme prikryjeme alobalom a necháme dôjsť asi 15 minút voľne.Potom mäso len otočíme a nakrájame na porcie.

6. Krok

Podávame s prílohou podľa chuti..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?