Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčová panenka na bielom víne so zemiakovou plackou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Img_20160323_125950.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 dcl oleja
  • soľ korenie
  • 2 dcl bieleho vína
  • Zemiakové placky:
  • 6 zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • soľ , korenie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • majoránka
  • pochúťková kyslá smotana

Postup prípravy

1. Krok

bravčovú panenku si umyjeme osušíme a zbavíme blán..Potom ju nakrájame na medailónky cca 3 cm hrubé..

2. Krok

Rozpálime olej , a nakrájame si na jemno cibuľu..Na rozpálenom oleji oprážíme z oboch strán panenku, s tým že medailónik pred vložením na panvicu roztlačíme dlaňou a osolíme okoreníme a z jednej strany namažeme horčicou a kečupom..najskôr opečieme stranu kde máme namazané tieto suroviny.

3. Krok

Opekáme krátko ..cca 2 minútky z každej strany..Potom na výpeku orestujeme pripravenú cibuľku a pridáme keď je cibuľka opražená dozlatista nie plnú lyžicu hladkej múky..Zalejeme vývarom alebo vodou a si 2 dcl a prevaríme..Potom pridáme vínko a zredukujeme..ochutíme korením a soľou..

4. Krok

Zemiakové placky aby boli čo najrýchlejšie ja robím v mixéri..Dám do mixéra zemiaky s trochou vody, cesnak petržlenovú vňať a vajce a vymixujem..Nakoniec pridáme už priamo do misky najmeno nakrájanú cibuľku, múku a soľ a premiešam..Ochutím majoránkou..A na rozpálenej panvici pražím zemiakové placky dozlatista..

5. Krok

Bravčovú panenku podávame preliatu vínovým výpekom ,ako prílohu aspoň 2 - 3 zemiakové placky a kyslú pochúťkovú smotanu ..(môžete ju ochutiť cesnakom alebo kôprom.)

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies