Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Betivana zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Betivana zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 200 g cukru (8 lyžíc)
  • 125 g polohrubej múky (5 lyžíc)
  • 75 g kakaa (3 lyžice)
  • 6 lyžíc červeného vína (alebo vody)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru (6 lyžíc)
  • 50 g hladkej múky (2 lyžice)
  • 200 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Bielkový sneh:
  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru (8 lyžíc)
  • štipka soli
  • Sirup:
  • 100 ml vína ( alebo vody)
  • 50 g cukru (2 lyžice)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech 25 x 35 vyložíme ho s papierom na pečenie.Predhrejeme rúru na 180°C..

2. Krok

Do jednej misky si dáme preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom a premiešame..

3. Krok

oddelíme si žĺtka od bielkov..V jednej miske vyšľaháme bielká najskôr so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..V inej miske vyšľaháme žĺtka s vínom (alebo s vodou..)Postupne ich vmiešame k bielkovému snehu ..Potom vmiešame stierkou zmes múky zľahka.

4. Krok

cesto vylejeme na plech ktorý sme si pripravili, a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom.Po upečení necháme úplne piškótu vychladnúť.

5. Krok

Pripravíme si krém..Zamiešame múku s cukrom do mlieka pridáme aj žĺtka , a na malom plameni uvaríme hustý krém, ktorý necháme úplne vychladnúť..Potom si vyšľaháme maslo izbovej teploty a pridáme k nemu vychladnutý krém..

6. Krok

Bielkový sneh ktorý budeme dávať na vrch zákuska si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme bielká so štipkou soli, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Sneh dáme nad paru do vodného kúpeľa v miske a ďalej šľaháme nad parou asi 3 - 4 minúty kým sa cukor nerozpustí..necháme sneh vychladnúť.

7. Krok

Na vychladnutú piškótu, naskôr dáme sirup ktorý si pripravíme prevarením vína (alebo vody s cukrom) nanesieme krém , ktorý rovnomerne navrstvíme.Na krém nanesieme sneh , ktorý tiež rovnomerne navrstvíme.Môžete vidličkou urobiť v snehu vlnovky.Vrch môžete posypať nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1623 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.