Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banoreo torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Banoreo torta.jpg
14
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.lauralaurentiu.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min

Preparare blat biscuiti.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Tasare blat biscuiti.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Gatire banana curd.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Banana curd gata.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Adaugare gelatina.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Adaugare frisca cu mascarpone.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Crema de banane.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Stratul unu in forma.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Strat de oreo crumbs.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Crema cu bucatele in forma.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Banane cu lamaie.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Banane in forma.jpg
www.lauralaurentiu.ro
Banoreo intermediar.jpg
www.lauralaurentiu.ro

reklama:

Suroviny

  • 200 g mletých Oreo sušienok 200 g drvených oreo keksíkov
  • 80 g masla (rozpusteného)
  • Krém:
  • 7 banánov
  • 4 vajcia
  • 70 g masla
  • 200 g cukru
  • šťava z 2 citrónov
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové cukre
  • 35 g želatíny
  • 1 pomarančový džús
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z oreo sušienok zoškriabeme plnku a sušienky mixérom rozomelieme..Potom pridáme rozpustené maslo a vypracujeme hmotu..

2. Krok

Túto zmes utlačíme na dno formy 21 x 21 alebo okrúhlej tortovej formy 24 cm priemer..Dáme do mrazničky kým nepripravíme krém.

3. Krok

najskôr si do 100 ml vody namočíme 30 g želatíny a necháme ju napučať..

4. Krok

Do mixéra si dáme 4 vajcia, 4 banány , 70 g masla 200 g cukru a citrónovú šťavu z jedného citróna..Všetko vymixujeme , a dáme do hrnca s hrubým dnom, a nízkom plameni zahrievame..Miešame stále kým nám zmes nezhustne.potom krém necháme mierne ochladiť a vmiešame doň pripravenú želatínu..

5. Krok

zvlášť si vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a s vanilkovými cukrami.1/3 šľahačkovej zmesi vmiešame do banánovej plnky , kým je mierne teplá a potom vmiešame aj zvyšok mascarpone šľahačkovej zmesi.krém by mal byť ľahký a napenený..

6. Krok

Do formy s utlačenou oreo vrstvou vylejeme polovicu krému a zarovnáme ho. Posypeme asi polovicou drvených oreo keksíkov a dáme do mrazničky na 10 minút..Ostatné oreo keksíky vmiešame do druhej polovice krému a po 10 minútach vyberieme tortu z mrazničky a zmes vylejeme a zarovnáme.Tortu vrátime do mrazničky na 15 minút..

7. Krok

5 g želatíny namočíme do 75 ml studenej vody a necháme napučať.Do misky si dáme šťavu z jedného citróna.Olúpeme zvyšné banány a nakrájame ich na kolieska.Banány dáme do citrónovej šťavy aby nám nestmavli..

8. Krok

Banány poukladáme na krém.

9. Krok

Želatínu ktorá nám napučala zahrejeme v mikrovlnke , a potom ju vmiešame do pomarančového džúsu.Po lyžiciach prelievame pomarančovú zmes cez banány ..Potom dáme do chladničky a necháme 3 hodiny tuhnúť.Potom nakrájame na porcie a môžeme podávať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

18 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28439 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.