Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 1 dl oleja
  • 1 dl čokoládového mlieka
  • 1 lyžička banánovej príchute
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • strúhaná citrónová kôra
  • Želé:
  • 1 l banánového džúsu
  • 5 lyžíc cukru
  • 2 banánové pudingy
  • Bledý krém:
  • 3 dl banánového želé
  • 1 čajová lyžička banánovej príchute
  • 2,3 dl smotany na šľahanie
  • 1/2 balíka práškovej želatíny
  • Tmavý krém:
  • 3 dl banánového želé
  • 100 g čokolády s banánovou príchuťou
  • 2,3 dl smotany na šľahanie
  • 1/2 balíka práškovej želatíny
  • 5 - 6 ks banánov v čokoláde
  • Ganache:
  • 3 dl smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtka vyšľaháme s polovicou práškového cukru do pen.potom prilejeme olej tenkým prúdom za stáleho šľahania, pridáme aj čokoládové mlieko.Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom a citrónovou kôrou.

2. Krok

Nakoniec pridáme sneh z bielkov ktorý si vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru..Vmiešame ho ručne..

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vložený s papierom na pečenie 30 x 20 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C a pečieme 20 - 25 minút. Prepečenosť skontrólujete špáradlom.Po upečení necháme vychladnúť a potom vodorovne prekrojíme na polovicu..Hotovú piškótu pokropte trochou mlieka.

4. Krok

Pripravíme si želé ktoré potom budeme potrebovať aj na prípravu oboch krémov. V 2 dcl banánového džúsu rozmiešame oba banánové pudingy. Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom..Potom zavaríme puding a vymiešame hladký krém..4 dcl horúceho krému rozotrieme po povrchu jednej piškóty.Ostatný rozdelíme na 2 polovice.

5. Krok

do jednej polovice banánového pudingu vmiešame pre lepšiu chuť ešte banánovú príchuť..(nieje to však nutné) a necháme vychladnúť.yšľaháme si smotanu na šľahanie..Želatínu zmiešme so 4 lyžicami vody necháme napučať a potom zahrejeme.Do banánového pudingu zľahka vmiešame rozpustenú želatínu a potom vyšľahanú šľahačku..Krém navrstvíme na banánové želé ktoré sme predtým rozotreli na piškótu a prikryjeme 2 polovicou piškóty.

6. Krok

Rozpustíme si čokoládu s banánovou príchuťou a necháme ju mierne vychladnúť, potom ju vmiešame do 3 dcl banánového želé..Necháme napučať želatínu a potom ju zahrejeme ..Takisto ju vmiešame do zmesi banánového želé a nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku..Krém rozotrieme na druhú piškótu..

7. Krok

Banániky v čokoláde rozsekáme na menšie kúsky a vtlačíme do tmavého krému.

8. Krok

Ganache si pripravíme zahriatím smotany..Tú odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu..Asi po 2 minútach rozmiešame dohladka.Prelejeme polevou povrch zákusku...Zákusok môžete dozdobiť kúskami z banánov v čokoláde.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1818 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.