Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banana zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Banana zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Banana zákusok
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Čokoládová piškóta:
  • 6 vajec
  • 130 g práškového cukru
  • 8 lyžíc oleja
  • 4 lyžice teplej vody
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • Sirup na piškótu:
  • 150 ml mlieka
  • pár kvapiek banánovej arómy
  • Pudingový krém:
  • 800 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 2 pudingové banánové prášky
  • 150 g masla
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Čokoládová poleva:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 1 balenie banánikov v čokoláde
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme olej a vodu. Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva a kakao a všetko spolu zmiešame s vajíčkami.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie 25 x 35 a vložíme do predhriatej rúry na 180°C..pečieme 15 minút.. Hotový ešte horúci koláč pokvapkáme mliekom s banánovou príchuťou..

3. Krok

Na krém si uvaríme puding v mlieku podľa návodu na obale.. Uvarený puding necháme pod fóliou vychladnúť.

4. Krok

Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom izbovej teploty a potom pridáme vyšľahanú smotanu a spolu premiešame.

5. Krok

Na vychladnutú piškótu rozotrieme polovicu krému, poukladáme na vrch banániky v čokoláde a prikryjeme ich druhou polovicou krému.. Vrch pekne uhladíme.

6. Krok

Koláč polejeme čokoládovým krémom ganache, ktorý si pripravíme rozpustením čokolády v smotane na miernom ohni. Pred podávaním zákusok dobre vychlaďte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

877 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.