Baklažány pod paradajkami so syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_6.jpg
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 35m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Baklažán
  • mozzarella
  • cesnak
  • paradajky
  • Gounda syr
  • soľ a korenie

Postup prípravy

1. Krok

Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 1 cm..Paradajky zas na 0,5 cm ,Cesnak si pretlačíme a syr goundu nastrúhame na jemnom strúhadle. Mozzarellku nakrájame na plátky tiež 0,5 cm hrubé..Baklažánové plátky si nasolíme a necháme chvíľu postáť..Potom osušíme papierovým obrúsom..

2. Krok

Môžeme si ho opražiť z každej strany na troške olivového oleja a ukladať na plech ,alebo priamo surový ukladať na plech..Posypeme ho trochou korenia, a potrieme pretlčeným cesnakom.potom poukladáme plátky paradajok a plátky mozzarelly.Dáme do trúby zapiecť..

3. Krok

Pečieme pri 180°C cca 15 - 20 minút..Keď sa nám začne mozzarella prebublávať posypeme ju nastrúhaným syrom gounda..

Screenshot_8.jpg Screenshot_9.jpg Screenshot_10.jpg Screenshot_11.jpg

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?