Baklažánové lasagne

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

toto je moje najzamilovanejšie letné jedlo 🙂

Suroviny

  • lasagne
  • baklažán
  • mozzarella
  • parmezán
  • bazalka čerstvá
  • Paradajková omáčka:
  • paradajky drvené
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté biele korenie

Postup prípravy

1. Krok

baklažán nakrájame na kolieska, dobre osolíme a necháme cca 20 minút vypotiť. Potom ho opláchneme, osušíme, obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu mletého bieleho korenia a na oleji osmažíme z oboch strán

2. Krok

paradajková omáčka - drvené rajčiny (v tetrapaku), pretlačený cesnak zmiešame, pridáme soľ, korenie ak treba trochu cukru.

3. Krok

ešte si nastrúhame parmezán, nakrájame mozzarellu, natrháme lístky bazalky a prichystáme lasagne

4. Krok

na dno vhodnej zapekacej nádoby (lepšia je užšia a vyššia) dáme paradajkovú omáčku, plátky lasagní, kolieska baklažánu, kúsky mozzarelly, lístky bazalky, posypeme parmezánom a zalejeme omáčkou.... zakryjeme lasagnami a všetko zopakujeme...

5. Krok

vrch ukončíme lasagnami a zalejeme omáčkou ... dáme do rúry na 180°C na cca 30 minút, potom ešte posypeme parmezánom a necháme už len zapiecť

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?