Baklažánové batôžky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Unknown
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Sezóna  cukiet  a  baklažánov.

Rada  ho  grilujem či  zapekám..Tento tmavofialový plod je medzi zeleninou neprehliadnuteľný a celkom úspešne sa u nás udomácnil. Jeho domovinou je India a Čína, ale darí a mu aj v slovenských záhradkách.

Suroviny

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 115 g čerstvej mozzarelly
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 stredné paradajky
  • 4 lístky čerstvej bazalky
  • 4 stonky pažítky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie

Postup prípravy

1. Krok

Nakrájajte baklažán na tenké plátky pozdĺžne a posypte soľou.

2. Krok

Zľahka ogrilujte baklažánové plátky z oboch strán.

3. Krok

Mozzarellu a paradajky nakrájame na malé kúsky.

4. Krok

Na ugrilovaný plátok baklažánu položíme plátok rajčiny a mozzarellky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme trochou olivového oleja. Zrolujeme a zviažeme pažítkou a dozdobíme lístkami bazalky .

5. Krok

Ihneď podávajte.

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?