reklama:

Baklažánová salsa

Náročnosť:
Baklažánová salsa0
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • baklažán
  • 1 cibuľa
  • 4 paradajky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 PL olej rastlinný
  • citrónová šťava
  • biele mleté korenie
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup prípravy

1. Krok

baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 190°C asi na 30-40 minút. Občas otočíme.

2. Krok

Cibuľku nakrájame na drobno a usmažíme na troche oleja, pridáme cesnak a chvíľu restujeme, dáme pozor aby cesnak nezhorel, bol by horký

3. Krok

paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ich vyberieme a ošúpeme, vyrežeme v stredu tvrdú časť

4. Krok

upečený baklažán rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro asi 2 lyžice si odložíme bokom

5. Krok

baklažán, podusenú cibuľu s cesnakom a paradajky vložíme do misy a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, podľa chuti citrónovú šťavu a trochu dobrého olivového oleja. Nakoniec pridáme trochu baklažánovej dužiny ktorú sme si odložili bokom a len jemne sme ju vidličkou roztlačili. Všetko spolu dobre premiešame.

6. Krok

Baklažánovú salsu si môžeme dať na hrianky, ako omáčku na cestoviny ale výborná je aj ako príloha k mäsu

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?