reklama:

Baklažánová nátierka

Chod:
Náročnosť:
CHLIEB~1
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

V  chladničke som mala baklažán už pár dní, pôvodne som ho chcela grilovať, ale “našla” som recept na baklažánovú nátierku, tak bolo rozhodnuté. Dokúpila som ešte jeden, množstvo aj druh ingrediencií som si upravila a vznikla naša baklažánová nátierka.

Suroviny

  • baklažán 500g
  • tahini pasta 4 PL
  • šťava z 1 citróna (chemicky neošetreného)
  • soľ
  • cesnak 4 strúčiky
  • vňať petržlenová čerstvá VEĽA

Postup prípravy

1. Krok

Umytý baklažán dáme na plech s papierom na pečenie a po obvode ho napicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 30-40 minút.

2. Krok

V miske premiešame tahini pastu s citrónovou šťavou. Pasta citrónovú šťavu riadne hltala.

3. Krok

Pretlačíme cesnak.

4. Krok

Upečený baklažán necháme vychladnúť.

5. Krok

Vychladnutý baklažán prerežeme a dužinu vyberieme. Dáme do nádoby, rozmixujeme, pridáme tahini pastu so zmiešanou citrónovou šťavou, pretlačený cesnak, soľ, premiešame, necháme v chladničke schladiť.

6. Krok

Z chleba som si vykrojila aj kolieska, opiekla na suchej panvici a natrela vychladenou baklažánovou nátierkou, posypala čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Petržlenová vňať sa do nátierky veľmi hodí (mne sa priam žiada).

7. Krok

Dobrú chuť 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?