Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

BAGELY S MARHUĽOVÝM DŽEMOM

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bez nazvu 1 4.jpg
  • Kusov: 16
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 20 g kvasníc
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml vody
  • 1 vajce
  • 125 g masla
  • na plnenie:
  • marhuľový džem
  • potretie:
  • 1 vajce
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte droždie s jednou lyžičkou cukru.Pridajte teplú vodu aj vlažné mlieko.premiešajte vidličkou a nechajte 10 minút nech vám kvasnice naskočia.

2. Krok

Potom zmiešajte vo väčšej miske múku so zvyšným cukrom, so soľou.Pridajte kvasnice a vajce a vymieste hladké cesto.Cesto by malo byť mäkké a pružné.Nechajte cesto aspoň 30 minút kysnúť..

3. Krok

Z cesta urobíme potom 5 rovnakých bochníkov a tie necháme 10 minút podkysnúť.Maslo si rozdelíme na 4 casti..Z prvého bochníka vyvaľkáme kruh cca 15 cm priemer a potrieme ho prvým kúskom masla..Potom vyvaľkáme druhý kruh a ten priložíme na kruh potretý maslom.Vrchnú časť opäť potrieme druhým kúskom masla a tak urobíme z každým bochníkom až kým nám na vrchu nezostané posledný kus cesta bez masla..Takto navrstvené cesto necháme opäť 10 minút podkysnúť..

4. Krok

Plechy si vystelieme papierom na pečenie .Pracovnú plochu si pomúčime a pripravené cesto rozvaľkáme do väčšieho kruhu.Hrúbka cesta by mala byť 5 - 6 mm.kruh predelíme na 16 trojuholníkov.

5. Krok

Na každý dáme 1/2 lyžičky marhuľového džemu na širšiu časť a zvinieme do rohlíka.Potom poukladáme na plech.

6. Krok

Takto pripravené rožky teraz prikryjeme utoerkou a necháme kysnúť na teplom mieste 45 minút..

7. Krok

Potom vyhrejeme rúru na 200°C ,bagely potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 15 minút.Do zlatista.

8. Krok

Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.Podávame na raňajky s čajíkom alebo s kávičkou..

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...