Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bábovka s jahodovou glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bábovka s jahodovou glazúrou
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 2¾ šálky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 2 šálky cukru
  • 1/4 šálky oleja
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1/4 šálky mlieka
  • jahodová glazúra:
  • 2 šálky nakrájaných jahôd
  • 1/3 šálky cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°c..Bábovkovú formu si vystriekame olejovým sprejom, alebo vytrieme maslom..

2. Krok

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu..Pridáme aj soľ..

3. Krok

V inej miske vymiešame maslo, cukor a olej do nadýchanej hmoty..Potom pridáme vajcia za stáleho miešania , ďalej vanilkový cukor a citrónovú kôru aj šťavu..

4. Krok

Teraz príde na rad mlieko a kyslá smotana..Miešame až kým sa všetko poriadne neprepojí , a až potom po lyžiciach primiešavame múku..Musíme ju poriadne zapracovať..

5. Krok

Cesto nalejeme do pripravenej bábovkovoej formy, a pečieme 55 - až jednu hodinu.Skontrólujte špajdlou..

6. Krok

Po vybratí z rúry necháme ešte vo forme na mriežke 15 minút a až potom sa pokúsime vyklopiť..

7. Krok

Pripravíme si jahodovú polevu..Do kastróla si dáme všetky ingrediencie na polevu a varíme na miernom ohni..Privedieme vk varu a potom teplotu znížime. Takto povaríme cca 5 minút ..Potom zmes nalejeme do mixéra a vymixujeme do hladka..Glazúrou polievame bábovku až keď je úplne vychladnutá..Myslím tým glazúru..Vtedy sa vám nevpije do piškóty...

8. Krok

Bábovku môžete dozdobiť nakrájanými jahodami...

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...