Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Babičkin Žerbó

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod

http://www.nosalty.hu/recept/nagyi-hazi-zserboja

reklama:

Suroviny

  • 600 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 300 g studeného masla
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 20 g droždia
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Plnka:
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 50 g práškového cukru
  • 800 g marhuľového džemu
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 75 g masla
  • 75 ml šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zohrejeme mlieko,...Potom pridáme do negho cukor a rozdrobíme droždie..Necháme nabehnúť kvasnice.

2. Krok

Múku zmiešame so soľou pridáme nakrájané maslo a predrobíme s múkou..Potom vlejeme napučané kvasnice , pridáme žĺtka a smotanu a vypracujeme hladké cesto..

3. Krok

Cesto by malo byť pevné..Rozdelíme si ho na 4 časti a zmiesime do bochníkov.Zabalíme ich do fólie a dáme do chladničky cca na 30 minút.

4. Krok

Pripravíme si plech na pečenie (33x24 cca), presne na ten rozmer si pripravíme papier na pečenie a na tom papieri budeme vaľkať cesto do požadovaného tvaru.))Potom len prenesieme na plech..

5. Krok

Mleté vlašské orechy si zmiešame s cukrom.Priravené vyvaľkané cesto si potrieme džemom a posypeme orechovou plnkou..Prenesieme druhý plát cesta a položíme na orechovú plnku..popicháme vidličkou..a dáme ďalšiu vrstvu orechovej plnky..toto zopakujeme ešte raz a nakoniec nám príde posledné cesto..

6. Krok

Predhrejeme si rúru na 170 °C a pečieme koláčik 35 - 40 minút.Vrchná časť by nám mala začať hnednúť..Po upečení necháme mierne vychladnúť..

7. Krok

pripravíme si čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a nalejeme ešte na teplý koláčik..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a podávame...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2566 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.