reklama:

Ananásovo šľahačkové čaro

Náročnosť:
16edd931 b01e 45a3 a9a6 1d6acad58e30.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 200 - 250 g ananásu v konzerve
  • práškový cukor podľa chuti
  • 30 g želatíny v prášku
  • 1 - 2 lyžičky mletej kávy
  • čučoriedky na dekoráciu
  • taktiež mäta
  • mascarpone na ozdobu 150 g

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme želatínu podľa návodu na obale..Poväčšine sa namáča v studenej vode a potom keď sa rozpustí zahreje sa na 60 °C a vmieša sa do krému.

2. Krok

Tu si po zahriatí želatínu necháme vychladnúť a primiešame 2 /3 z nej ju do vyšľahanej šľahačky s trochou práškového cukru ...(alebo vanilkového) Podľa chuti.Môžete pridať aj trochu ananásovej šťavy a malé kúsky ananásu ktorý si nasekáme..

3. Krok

Vylejeme do tortovej formy..Ak máte radi môžete na dno poukladať detské piškóty, alebo upiecť piškótový korpus..ale tie nemusíte..

4. Krok

Na vrstvu šľahačky poukladáme celé kolieska ananásov..Ak máme konzervu s kúskame poukladáme tie.Dáme do chladničky zatuhnúť..15 minút pre ďalšiu vrstvu postačí..

5. Krok

Uvaríme si tureckú kávu ..Pridáme do nej cukor ..Poriadne premiešame a necháme chvíľu lúhovať..potom precedíme a pridáme želatínu ktorá nám zostala..

6. Krok

Vylejeme na polozatuhnutú tortu a vrátime do chladničky úplne zatuhnúť..

7. Krok

pred podávaním oddelíme nožom tortu od okrajou formy formu odstránime a tortu a preložíme na tanier..

8. Krok

Ozdobíme s vyšahaným mascarpone s trochou práškového cukru a s čučoriedkami..pridáme aj mätové lístky..

9. Krok

Podávame s kávičkou a obľúbeným likérikom..))

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?