reklama:

Adventný veniec

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Screenshot_22
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 10g cukor práškový
  • 2 polievkové lyžice mlieko
  • 250g palmarín
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička škorica mletá
  • Na potretie:
  • 1-2 žĺtky

Postup prípravy

1. Krok

Vypracujeme cesto.

2. Krok

Rozdelíme na 4 rovnaké časti.

3. Krok

Urobíme 3 rovnaké šulky a zapletieme. Potrieme žĺtkom.

4. Krok

Zvyšné cesto rozvaľkáme a povykrajujeme hviezdičky a 4 krúžky pod sviečky.

5. Krok

Veniec dáme do tortovej formy (netreba mastiť) a dáme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme vykrojené ozdoby, potrieme žĺtkom a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych. Dať pozor na tie ozdoby, tie som vybrala skôr, aby nezhoreli...koláč sa pečie dlhšie.

6. Krok

Zatiaľ sme si s dcérkou, spravili ešte ďalšie ozdoby, mašličky a nakrájala som mandarinky na kolieska. Ovocie sme dali ešte len sušiť, tak zatiaľ sme použili čerstvé.

7. Krok

Keď je veniec upečený, necháme vychladnúť a začíname zdobiť. Ovocie sa dá upevniť s voňavými klinčekami, upečené ozdoby natrieť lekvárom a tak spojiť a kedže venček bude 4 týždne zdobiť náš stôl, tak som dávala aj špendlíky, lebo zjesť ho neplánujeme.

8. Krok

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

9. Krok

Aj spoločné pečenie má to svoje krásne čaro a hlavne na Vianoce 🙂

10. Krok

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/adventny-veniec.html 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?