3 bit bez pečenia

Kuchyňa:
Náročnosť:
3 bit
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 ml mlieka
  • 500 - 600 g maslových sušienok
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 vrchovaté lyžice hladkej múky
  • 2 vrchovaté lyžice zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 3 stužovače šľahačky
  • 3 lyžičky cukru
  • 10 g želatíny
  • čokoláda postrúhaná na dekoráciu
  • 1 karamelové salko

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech cca 25 x 30 cm.Pripravíme si krém tak, že rozvaríme 250 ml mlieka a statné mlieko použijeme na rozmiešanie múky a zlatého klasu..K variacemu sa mlieku pridáme cukor.Uvaríme hustý puding ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď je puding vychladnutý primiešame k nemu po častiach maslo.Všetko dôkladne premiešame ..

3. Krok

Na plech poukladáme sušienky,na ktoré navrstvíme karamelové salko..Ak je príliš tuhé trochu ho zahrejte lepšie sa vám bude nanášať.Na salko opäť poukladajte sušienky.Teraz príde vrstva krému, ktorý uhladíme a pokryjeme ďalšou vrstvou sušienok..Takto pripravený zákusok si dáme na noc do chladničky zatuhnúť.

4. Krok

Na druhý deň si vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a pridáme k nej po vyšľahaní aj želatínu pripravenú podľa pokynov výrobcu.

5. Krok

Šľahačkovú vrstvu nanesieme na zákusok a na vrch nastrúhame čokoládu..Môžete hneď krájať ale taktiež je dobré nechať zákusok ešte chvíľu v chladničke odležať..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?