Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pri varení vajec pridám do vody dve dochucovadlá: škrupina „odletí sama“ a žĺtok bude jemný a výživný

Varenie vajec.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
fb.ru
reklama:
1538037232.jpg
www.reuschel-frischei.de

Výživný recept na rýchle raňajky

Musíte mať:

  • 2 vajcia;
  • studená voda;
  • soľ;
  •  ocot.

Postupujte podľa nižšie uvedených krokov.

  • Vajcia najskôr ponorte do studenej osolenej vody a nechajte 5 minút odležať. Potom ich dôkladne umyte.
  • Do hrnca nalejte studenú vodu, pridajte lyžicu soli a potom pridajte vajíčka.
  • Na hrniec dajte pokrievku a priveďte vodu do varu.
  • Znížte plameň a varte vajíčka 5 minút. Potom vypnite oheň a počkajte 3 minúty.
  • Do misky nalejte studenú vodu, pridajte lyžicu bieleho octu a preneste tam vajíčka. Ocot bude reagovať s vápnikom a škrupina bude krehká.
  • Keď vajíčka mierne vychladnú, odlupujte ich ľahkým dotykom.

Nezabudnite, že ak sa vajíčko varí príliš dlho, žĺtok zmodrie a telo ho bude ťažko vstrebávať.

Prečo sa občas vajíčka zle šúpu?

Je vajíčko príliš čerstvé?

Jasná odpoveď je: áno! Ak sa vajíčko zle šúpe, je celkom možné, že je ešte veľmi čerstvé. Pretože čím kratšie vajíčko v minulosti ležalo, tým je vnútorná koža kuracieho vajca bližšie k škrupine. Môže za to chemická väzba medzi jednotlivými proteínmi, ktorá je v čerstvom vajíčku stále silná.

Akonáhle sú vajíčka trochu staršie, pod škrupinou sa zhromaždí viac vzduchu, čo spôsobí oddelenie vajíčka od škrupiny. K tomu dochádza aj v dôsledku chemického procesu. Po znesení slepačieho vajíčka oxid uhličitý stabilne uniká, čo zvyšuje hodnotu pH vo vajíčku. Ergo: vajíčko sa dá ľahšie olúpať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.