Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pár nápadov na bufetové stoly..

45374a116343a540b06451bd99018300.jpg
reklama:

Furshet_1.jpg

Trošku vám  niečo  o takomto druhu „občerstvenia „

napíšem..

Dôležitým určite je priestor..

Keďže  pri tomto systéme vlastne samoobsluhovania sa,

je  dôležitý priestor na  pohyb, je nám jasné že budeme  papať v stoji.

Okolie stolov  musí  byť priechodné a voľné..

Samozrejme jedlá  by  mali  byť  prispôsobené jedeniu v stoji..

taktiež osvetlenie je  veľmi dôležité..

Treba  mať stôl umiestnený pod  dobrým svetlom, 

aby  hostia  aj  videli  čo  si  vlastne  naberajú..

Stolíky zvlášť na čistý aj na použitý inventár..

Nebudeme  predsa odkladať  použité taniere  vedľa ešte čistých..

Obrúsky , servítky..Sú  tiež  dôležitými na vašom bufetovom stole..

F9757c234e5f6046bf45eec6d46772ce.jpg

A  čo ponúknuť?

Klasické chuťovky a kanapky..

Jednoduché  pokrmy  napichnuté  na špáradle.

Napríklad syr, šunka klobáska,olivy,svieža či sterilizovaná zelenina..

Kombinovať  sa  kadečo s hocičím v rôznych poradiach..

veľmi dobre  ukážu kocky syra s bobuľami hrozna, alebo s olivami..

Alebo rôzne tvary vyrezané z  chleba..(kocka, obdĺžnik,trojuholník)

natreté pomazánkou a dozdobené šunkou alebo údenou salámou..

1383137622_1.jpg

Teplé a studené chuťovky na špízoch

Môžu  byť vyprážané alebo grilované..

kúsky mäska rôzneho druhu môžu sa po teplenej úprave dopeniť chlebom,

alebo ponúknuť toasty..

Taktiež sa podáva v  slaninke  zabalená sušená slivka,

či plátok syra prekladať s plátkom šunky..

Zakusky_na_svadbu.jpg

Krevetové chuťovky

Krevety by mali  byť  očistené, bez panciera

posypané  nastrúhaným  syrom a pokvapkané citrónom..

Môžete  ich prekladať napríklad s mangom..

Kanape_s_krevetkoj_ _kopiya.jpg

Sladké chuťovky na špízoch…

Tie  sa  pripravujú z  ovocia, 

alebo  potom jednohubky z piškót ktoré  sa  namáčajú  do  pripravených pudingových omáčok,

alebo  do čokoládových fontán..

Môžu  byť napichané na ihliciach  alebo špajdliach,

v  rôznych  kombináciach…

1383137652_4.jpg

Chlebíčky..

Tu  je  fantázia neskutočná..

máloktorý bufetový stôl je bez  nich..

Chleby  rôznych chutí , farieb..

Natreté množstvom chutných pomazánok,

dozdobené salámou , vareným vajíčkom,a krásne  nazdobené zeleninkou..

Chlebík  by  sa  mal  podávať už so servítkou a každý by  mal  byť  samostatne..

Čím  pestrejšie chlebíky  urobíte  tým  bude  váš bufet krajšie spievať.))

Prostye buterbrody na prazdnichnyj stol 1.jpg

 

Plnené vajíčka a paradajky

Uvarené vajíčka na tvrdo ,zbavíme žĺtka z ktorého pripravíme fáš..

Vymiešame jednoducho žĺtko len s trochou masla a horčice..

Podľa  chuti  mierne  osolíme..

paradajky  plníme pre zmenu plnkami  z  ryže  a  zeleniny,  

a  potom  upravujeme  aj tepelne..

Fantasticky sa  na  vašej hostine  budú vynímať  aj

Farshirovannye pomidory dlya fursheta.jpg

Gulôčky..

tie  sa pripravujú zo  zomletých  alebo  nastrúhaných surovín..

Pripravujú  sa z  mletého  mäsa ako fašírky,

alebo z nastrúhaného tvrdého syra ktorý  spájame  trochou  majonézy..

Ak guličky obalíte  aj  na záver v strúhanom syre, 

vytvoríte syrové Rafaelo..

1383137708_25.jpg

Občerstvenie v cestíčku

Akékoľvek malé kúsky mäsa, zeleniny, morských plodov

môžete obaliť v cestíčku..

To si pripravíte z 8 lyžíc hladkej múky ,1 žĺtka a 200 ml mlieka..

Ak  chcete  mať  cestíčko vzdušnejšie nahraďte múku škrobom..

60.jpg

Kuracie kídelká

Sú tiež skvelým doplnení pohostenia..

Pečú  sa  alebo grilujú ..

Môžu  byť  predtým marinované v rôznych marinádach,

napríklad s pivom,cesnakom,medom..

May 2012 368.jpg

Profiteroly 

maličké loptičky z odpaľovaného cesta, ktoré môžu  byť  plnené 

aj  sladkou aj slanou plnkou..

Univerzálny recept na odpaľované cesto je 

250 ml vody

100 g masla

štipka soli,

1 šálka hladkej múky

lyžica cukru

6 vajec..

Šampiňóny

Plnené  alebo  len  vyprážané..

Plníme  ich  kuracou pečeňou a tvrdým nastrúhaným syrom..

Môžu  sa aj zapekať..

Pečivo

Dôležitá súčasť každého bufetu..

Banketové pečivo rôznych tvarov upečené aj  celozrnnej múky..

Sendviče a chleby,

toasty,a bruschetty,tyčinky a pagáče..

Mini pizze…

1383137644_10.jpg

Rolády

Mäsové , zeleninové syrové aj salámové,piškótové..

Plnené plnkami sladkými aj slanými..

1383137630_19.jpg

Omáčky a dipy

Tak  aby  sa  hodili  chuťovo k ponúkaným jedlám..

Pripravujú  sa  hlavne tatarská omáčka, kečup,

brusnicová omáčka,barbecue,smotanová alebo pikantná omáčka..

Ďalšie fotografie vo fotogalérii…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...