reklama:

Niekoľko praktických rád pri pečení múčnikov

reklama:
reklama:
178279343_xs.jpg

Aby sa Vám podaril nedeľný či slávnostný koláčik treba dodržiavať pár základných rád ,

a zas svoj vypečený kúsok sa určite nebudete  musieť hanbiť.

1x 1.jpg

Múku, prášok do pečiva, práškový cukor či kakao pred použitím preosejeme, suroviny budú vzdušnejšie a zbavíme sa aj prípadných nečistôt..

 

 

Ak do cesta použijeme prášok do pečiva, vždy ho pridávame do sypkých surovín, nikdy nie do tekutých.

 

 

Sneh z bielkov dobre vyšľaháme, keď do nich pridáme štipku soli alebo citrónovej šťavy.

Nádoba musí byť dokonale čistá, bez akýchkoľvek nečistôt a mastnoty.

 

 

Kalup za secenje torte1.jpg

Žĺtky od bielkov oddelíme ľahšie, keď sú vajcia studené.

Žĺtky pri šľahaní zväčšia svoj objem, ak k nim pridáme lyžicu vlažnej vody.

Cestá nakyprené bielkovým snehom nalievame na plech z výšky, aby nestratili našľahaný vzduch..

Hearty smartie chocolate cake step 1.jpg

Plech na pečenie, alebo akúkoľvek formu, je najlepšie vymazať stuženým tukom, pretože sa najmenej pripaľuje.

Vysypeme ich hrubou alebo polohrubou múkou, strúhankou alebo kokosom.

Pri pečení ciest s práškom do pečiva, s našľahaným snehom rúru zásadne neotvárame, cesto by inak kleslo.

To isté platí aj pri pečení odpaľovaného cesta.

101128717.jpg.rendition.largest.550.jpg

Ak rúra zhora pripaľuje, prikryjeme cesto alobalom.

ak pripaľuje odspodu podložíme plech ešte jedným plechom.

23. novembra 2016

Odporúčané články

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?