Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepšie a najchutnejšie krémy

Hqdefault.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Lahodný krém je skvelým doplnkom rôznych druhov zákuskov , tort  a koláčov.

17.jpe

Pomarančový krém:

  1. Vanilkový cukor – 1 balenie
  2. Múka hladká – 20 g
  3. Studené mlieko – 500 ml
  4. Cukor – 80 g.
  5. Maslo – 120 g.
  6. Strihúhaná pomarančová kôra

V troche mlieka rozmiešame múku. Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmes sa mieša 2-3 minúty (od bodu varu), pričom sa stále mieša, až kým nezhustne. Do horúceho pudingu  pridáme strúhanú pomarančovú kôru, a miešame  až do úplného ochladenia. Do ochladeného krému  prišľahajte maslo.

94753_589ff4e898a7e589ff4e898aba.jpeg

Krém z bielej čokolády

  1. Biela čokoláda – 90 g.
  2. Žĺtka – 4 ks.
  3. Cukor – 50 g.
  4. Mlieko – 225 ml.
  5. Smotana na šľahanie – 75 ml.

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky.Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.  Privedieme do varu  225 ml. mlieka a 75 ml. smotany. Do vaječnej zmesi pridajte malé množstvo horúceho mlieka. Pomaly vlejte vajcovú zmes do horúcej mliečnej zmesi v hrnci. Rýchlo premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.

Stiahnite teplotu na minimum  a varte za stáleho miešania  asi 5 minút. Zmes by mala jemne zhustnúť. Po uvarení zmes nalejete na čokoládu v miske, dobre premiešajte.čokoláda sa roztaví a krém zhustne po vychladení..Podľa potreby vyšľahajte..

Maslový krém

  1. Vajcia – 5 ks.
  2. Mlieko – 1 pohár /200 ml
  3. Cukor – 1/2 šálky
  4. Vanilkový cukor
  5. Múka hladká- 2 lyžice. lyžice
  6. Maslo – 200 g.

Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny..potom primiešame cukor a vanilkový cukor.Primiešame mlieko a rozvaríme.Keď sa zmes rozvarí a zhustne odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme s  maslom do krému.

827eb1ea25f72faaff629560c2220aa6.jpg

Krém s ovocím a čokoládou

  1. Smotana na šľahanie – 400 ml.
  2. Vanilková esencia – 1 lyžička
  3. Žĺtok – 4 ks.
  4. Cukor – 1 polievková lyžica
  5. Bobuľové ovocie- 100 g
  6. Horká čokoláda

Smotanu a vanilkovú esenciu dáme variť do hrnčeka. Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom. Nalejte trochu teplej smotany k žĺtkam  a dobre premiešajte. Potom vmiešajte žĺtkovú zmes do hrnčeka k ostatnej smotane a varte do zhustnutia. Potom odstráňte z plameňa a neustále miešajte,  až kým  krém nevychladne. Nechajte potom v chladničke vychladnúť aspoň 12 hodín. Potom krém vyšľahajte ako šľahačku a pridajte k nemu aj drobné ovocie ako čučoriedky , maliny černice alebo jahody , a pridajte aj trochu rozpustenej a vychladnutej čokolády.

Kávový krém

  1. Silná káva – 1 šálka
  2. Cukor – 4 lyžice
  3. Žĺtok – 2 ks.
  4. Múka hladká 2 lyžice
  5. Smotana na šľahanie 150 ml
  6. Maslo – 50 g

2 lyžice cukru upálime na karamel na suchej panvici. Potom pridajte šálku silnej kávy a uvarte kávový sirup. Upálený cukor dodáva krému tmavší odtieň. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme múku, najprv premiešajte studenú smotanu, potom kávový karamel a zahrievajte až do zhustnutia. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a vmiešajte maslo..Vyšľahajte jemný krém..

Ac732b1e145a8aef5ff11ef6a877458e.jpg

Škrobový krém

  • Mlieko – 1,5 šálky
  • Žĺtok – 3 ks.
  • Zemiakový škrob – 1 polievková lyžica (môže byť aj kukuričný)
  • Cukor – 150 g.
  • Vanilkový cukor

Vyšľahajte žĺtky s cukrom aj s vanilkovým cukrom, pridajte mlieko z ktorého si odložte 3-4 lyžice na zriedenie škrobu. Žĺtky s mliekom priveďte k varu. Potom vmiešajte zmes škrobu zmiešanú so studeným mliekom, a varte až  kým sa nedosiahnete hustú a viskóznu hmotu. Ochlaďte, pridajte vanilín a dobre premiešajte.

Citrónový krém

  • Maslo – 100 g
  • Vajcia – 2 ks.
  • Cukor – 150 g
  • Citrón – 3 ks.

Vajcia vyšľaháme s  cukrom, primiešame šťavu z citrónov  a dáme na slabý plameň, pridáme maslo a  varíme za mierneho miešania pri nízkej teplote, kým sa nedosiahne viskózna hmota.

Krém s lieskovými orieškami

  1. Cukor práškový – 120 g.
  2. Žĺtok – 4 ks.
  3. Vanilkový cukor – 0,5 sáčka
  4. Mlieko – 100 ml
  5. Mleté lieskové oriešky – 150 g
  6. Maslo – 120 g.

Práškový cukor vyšľahajte so žĺtkami, pridajte aj vanilkový cukor, mlieko a dajte variť až do zhustnutia..Potom odstavte a ochlaďte na izbovú teplotu.
Pridajte opečené mleté lieskové orechy a  maslo a vyšľahajte do krému.

Hqdefault.jpg

Mliečny krém s kávou

  1. Mlieko – 500 ml
  2. Práškový cukor – 150 g
  3. Pražená káva – 25 g
  4. Žĺky- 5 ks
  5. Maslo – 25 g
  6. Múka – 70 g

Mletú kávu zalejeme 1 pohárom mlieka a varíme na miernom ohni  8-10 minút na nízkej teplote .. Zmiešajte múku s cukrom a žĺtkami, dajte na slabý oheň, prilejte teplú kávovú zmes a varte do zhustnutia. Potom pridajte kúsok masla a odstavte.Ak chcete maslovejší krém pridajte maslo v pomere 1 : 1

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.