- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Najlepší tradičný domáci recept na klobásy podľa môjho dedka (mäsiara) pre každú príležitosť! Budete si len olizovať prsty, náš vyhlásený rodinný recept nikde inde nenájdete!
Najlepší tradičný domáci recept na klobásy podľa môjho dedka (mäsiara) pre každú príležitosť! Budete si len olizovať prsty, náš vyhlásený rodinný recept nikde inde nenájdete!

Skúšali ste si niekedy pripraviť sami doma svoje pravé domáce klobásky alebo dávate radšej prednosť tým nakupovaným zo supermarketu? V každom prípade nastáva obdobie grilovanie, záhradných podujatí atď., Takže klobásky, steaky a ďalšie podobné lahôdky zrejme budete vídať a cítiť okolo seba čoraz častejšie. Ak by ste chceli vyskúšať recept na pravej a senzačný domáce klobásy, potom ste na správnom mieste. Máme pre vás pripravený recept, ktorým zaručene ohromíte všetky svoje hostí, ktorí k vám prídu na záhradné akciu. Vyskúšajte recept na domáce klobásy a staňte sa majstrom grilu. Je to rýchle a jednoduché.
Domáce sú lepšie
Nie je nič jednoduchšie ako zájsť do obchodu, nájsť sekciu s údeninami, resp. výrobky na grilovanie, a nejaký kúpiť. Doma ho len založíte, hodíte na gril a za chvíľu môžete ochutnávať. Tento postup znie veľmi jednoducho, ale tiež trochu nudne. Pokiaľ chcete grilovanie dať trochu akcie a dobrodružstva a chcete si naozaj užiť aj po chuťové stránke, odporúčame vám vyskúšať recept na domáce klobásy, ktorými dostanete úplne každého.
Potrebné suroviny
Poďte tento recept vyskúšať a zistíte, že to nie je vôbec náročné, pripraviť si svoje vlastné klobásky. K príprave domácich klobásky budete potrebovať nasledujúce suroviny: 3 kg bravčového mäsa, 1,5 kg hovädzieho mäsa, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu sušeného tymianu, 2 lyžice mletej papriky, 1 lyžičku kajenského korenia, 1 lyžičku korenia a bravčová črievka.
Nachystať čreva
V prvom rade je potrebné nachystať si črievka. Na začiatku je musíte nechať odmočiť a potom by ste ich mali poriadne rozmotať. Nakoniec je potrebné prepláchnuť je, aby bola dokonale čistá a bola zbavená všetkých nečistôt. Akonáhle to urobíte, dajte ich do ľadovej vody, než ich budete zase potrebovať. Nasleduje veľmi dôležitá časť, ktorú musíte urobiť naozaj precízne.
Naplniť a tepelne spracovať
Príprava mäsovej zmesi, resp. základu, je základ poriadne klobásy. Mäso čiastočne najemno nameľte a čiastočne na väčšie kúsky, proste od oka. Je to kvôli tomu, aby klobásky mali správny tvar. Mäso poriadne premiešajte a pridajte doň pripravenej korenia. Opäť dôkladne premiešajte a pridajte ľadovú vodu. Mala by vzniknúť hmota, ktorú následne budete plniť črievka. S pomocou špeciálnej nadstavca na mlynček naplňte črievka mäsovou zmesou. Ideálne je urobiť jednu dlhú, ktorú potom rozdelíte na niekoľko menších, ale to je skôr na vašom uvážení. Pekne je upevnite a nezabudnite ich poriadne tepelne upraviť, aspoň 80 ° C. Dobrú chuť.