reklama:

Med v pečení a varení

reklama:
reklama:
Natural cure for acne honey 2

Med  je  naozaj všestranný.

Používame  ho  nielen  na  sladenie  čaju , či na  natierania  na  maslový  chlieb  ale  med  dokážeme  využiť  vo  varení  aj  pečení.

  • Lesný  med – používame  opatrne pri  varení..má  výraznú  arómu  ktorá môže  ovplyvniť  chuť  jedla.Tento  med  sa  dá  dobre  využiť  pri  pečení.Fantasticky  ladí  z  koreninami ktoré  sa  pridávajú  do  perníkov  ale  dobre  ochutí  aj  nápoje                       ako  grog  či  vianočný  punč.
  • Agátový med – má  jemnejšiu  chuť.Skvelo  vie  doplniť  kyslejšie  jedlá. Zjemňuje  kyslosť  citrónovej šťavy , octu  aj  kyslastého  ovocia.

Medom  sa  dajú  dochutiť  šalátové dresingy a  marinády,  dá  sa  ním  nahradiť  cukor  v  paradajkovej  polievke, dusenej  kapuste aj  pri  sladkokyslých  omáčkach.

honey

Pridáva  sa  aj  do  marinád  na  grilované  mäso,alebo  aj  k  omáčkam  k  mäsu. Pri  pečení  majte  však  na  pamäti  že  med  rýchlo  hnedne , preto  ho  používajte  až  na  konci  tepelnej  úpravy.Takisto  sa  rýchlo  pripaľuje,takže  ovsené  vločky  či  orechy  ochuťte medom  až  po  opečení  na  panvici  tesne  pred  podávaním.

Keďže  sa  blížia  vianoce  med  by  nemal  chýbať  ani  na  vašom  štedrvočernom stole. Pýtate  sa  prečo  med  patrí  neodmysliteľne  k  vianociam? Odpradávna  sa  mu  pripisovala  magická  moc.

Mal  posilniť  lásku a  dobré vzťahy v  rodine, aby  boli  ľudia  na  seba  dobrý ako MED..

Aby  boli  medovníky  naozaj  dobré musíte  príliš  tuhý  med  rozpustiť  vo  vodnom  kúpeli.

Aby  boli  krásne  lesklé pred  pečením  ich  potrite bielkom  alebo  celým  vajíčkom.

Keď  ich  pár  naaranžujete  k  vianočnej  výzdobe  krásne  vám  prevoňajú  celý  byt.

A  ako  med  správne  skladovať? Určite  na  suchom chladnom a  tmavom  mieste.Tekutý  med  znesie  teplotu  aj  okolo 18-20 °C.

Tuhý  má  však  radšej chladnejšie  prostredie.Naberá  cudzie  arómy takže  ho  majte  radšej  vždy  v  uzavretej nádobe.Pri  správnom  skladovaní  vám Med  vydrží  večne..Teda  pokiaľ  ho  nezjete.)

Veľa  krát  som  videla  ako  ľudia  ohrievajú  med  v  mikrovlnke..To  prosím  vás  nikdy  nerobte, zničíte  v  ňom všetky výživné látky.

silver-plated-honey-bee-jar-1

TIPY A  RADY PRI  PEČENÍ S MEDOM :

  • Na  pečenie je  najlepšie  používať  tekutý  med ,ohriaty  vo  vodnom  kúpeli na cca 40°C.
  • Medové  pečivo  nieje  také  ľahké  ako  cukrové ,preto  treba  pridať  trochu  viac  kypriaceho  prášku.Približne 1 čajová  lyžička  na 1 kg  múky.
  • Med  priťahuje  vlhkosť.Čiže  ak  uchovávate  medovníčky  v  uzavretej  nádobe  vložte  do  nej  jabĺčko a  krásne  vám  zmäknú..Medové  pečivo  má  dlhú trvácnosť.

23. novembra 2013

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?