Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kandizované kvety

Untitled 1 recovered recovered.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Jedným  z najkrajších a najjednoduchších spôsobov, ako ozdobiť dezerty, torty alebo zákusky je vyrobiť si doma kandizované kvety!

V našich zemepisných šírkach jesť kvety nie je veľmi populárne. 

B7965122 1.jpg

 

Napriek tomu mnohé známe rastliny sú nielen krásne, ale aj považované za jedlé. Vyrába s z nich džem, vitamínové šaláty alebo zdobia  sa nimi aj pokrmy.

Ak chcete používať kandizované kvety ako dekoráciu dezertu či zákuska, v tomto prípade je vhodný práškový alebo krupicový cukor.

Môžete pripraviť sladké fialky, alebo napríklad ružové okvetné lístky.

5855019913_b375a5e80f_z.jpg

 

Takže budete potrebovať:
  • Hrsť akýchkoľvek jedlých kvetov
  • 1 bielok
  • Práškový cukor (môžete použiť aj jemný krupicový cukor)
Príprava:
  1. Jemne opláchnite kvety a osušte ich. Zľahka vyšľahajte bielka vidličkou, aby sa napenili. Potom jemným štetcom, najlepšie plochým naneste tenkú vrstvu vyšľahaného bielka na kvety… Počkajte pár minút. Potom cez sitko posypte natreté kvety práškovým cukrom.
  2. Rozložte kvety na papier na pečenie, teraz z druhej strany a opäť ich posypeme práškovým cukrom .
  3. Nechajte kvety ležať 2 hodiny až 2 dni. Oschnú ale nestratia farbu a zatvrdnú .Teraz môžu byť použité na ozdobenie vašich dezertov!

5604393290_7ea04a3063_z.jpg

Ak sa chystáte kvety aj jesť , môžete k bielku pridať niekoľko kvapiek vanilkovej esencie.

Je dobré aby ste použili kvety z vlastnej záhrady alebo z prírody..Tie kupované sú chemicky ošetrované a neodporúčajú sa používať na tento účel.

 

Jedlých je veľa kvetov. Napríklad púpava, ľalia, pomarančový kvet, broskyňový kvet, klinčeky, hrachové kvety, ibištek, jazmín. Ale aj, ruže, fialky, macošky, orchidey sú najčastejšie používané.

 

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies