Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Griltriky pre vášnivých grilmajstrov

Barbecue grill

BRATISLAVA 27. júna 2016 (MR/PR) – Slnkom prežiarené dni doslova lákajú užiť si chvíle oddychu s rodinou či priateľmi v prírode pri výbornom jedle z  grilu. Aby sme si menu pripravili jednoducho, ale s výnimočnou chuťou, Palma má pre vášnivých grilmajstrov pár skvelých tipov a trikov. Stačí, ak do prípravy zapojíme chutných pomocníkov – výberové repkové oleje Raciol s bylinkami.

Šťavnaté a chrumkavé mäso

  • Na grilovanie je chutnejšie čerstvé mäso ako mrazené. Mäso vyberieme z chladničky asi tri hodiny pred grilovaním a necháme v izbovej teplote.
  • Pri príprave marinády platí, že menej je zvyčajne viac. Ak za základ zvolíme repkový olej Raciol s bylinkami, ktorý si zachová svoje vlastnosti aj pri vysokých teplotách, stačí marinádu dochutiť korením len jemne, aby sme nepotlačili vlastnú chuť grilovaného mäsa.
  • Tmavšie druhy mäsa marinujeme aj 24 hodín, na hydinu stačia 3 hodinky – vynikajúco ju ochutí Raciol s citrónom a bazalkou.
  • Predtým, ako mäso dáme na rošt, marinádu jemne zotrieme, aby nestekala na rozpálené uhlíky a mäso nepriháralo.
  • Soľ vyťahuje z mäsa vodu, preto solíme až krásne grilovanú porciu na tanieri.

Krehká zeleninka z grilu

  • Na grilovanie vyberáme kvalitnú čerstvú zeleninu. Pred grilovaním ju utrieme vlhkým papierovým obrúskom.
  • Zeleninu môžeme grilovať v celku – napríklad menšie papriky, paradajky, hríby, špargľu. Väčšie druhy nakrájame na rovnaké kúsky, aby sa prepiekli za rovnaký čas – farebné papriky, mrkva, cuketa, baklažán, cibuľa (chutnejšia je červená), kukurica.
  • Zeleninu pred grilovaním pokvapkáme repkovým olejom Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou. Soľou a korením ochutíme až grilovanú zeleninu.
  • Cesnak grilujeme tak, že hlavičku prekrojíme na polovicu a prerezanou časťou položíme na gril. Výnimočnú chuť mu dodá pár kvapiek oleja Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou. Grilovaný cesnak môžeme rozotrieť na chlieb alebo opekanú bagetu.
  • Obľúbené druhy grilovanej zeleniny môžeme nakrájať do misy, osoliť, okoreniť a pokvapkať repkovým olejom Raciol s bylinkami a gurmánsky šalát je hotový!

Ovocie – sladká grilovaná bodka

  • Na grilovanie je najlepšie ovocie s pevnou dužinou ako majú broskyňa, nektarinka, jablko, hruška, ale aj svieže kolieska ananásu.
  • Ovocie grilujeme na alumíniovej tácke, ktorú sme jemne potreli repkovým olejom Raciol s bylinkami.
  • Rôzne druhy ovocia nakrájame na rovnaké kúsky a rozložíme na tácku, kocky môžeme napichnúť na grilovacie ihly.
  • Kolieska ananásu natrieme medom a pokvapkáme olejom Raciol s citrónom a bazalkou. Plátky grilujeme 3 minúty z oboch strán.
  • Môžeme tiež vyskúšať sladký balíček – ovocie s pár kvapkami repkového oleja Raciol s citrónom a bazalkou, štipkou škorice a medu grilujeme v balíčku z hliníkovej fólie.
Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...