Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce jednoduché lístkové cesto

Listkove jednduche cesto.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Lístkové cesto –   vyžaduje čas, nemôžeme ho urobiť a hneď z neho piecť. Cesto si potrebuje odpočinúť aby boli z neho výborné a nadýchané koláčiky..

Čiže ak chceme pripravovať koláč, závin alebo inú dobrotku z domáceho lístkového cesta mali by sme na to myslieť dopred a včas si cesto nachystať…

Pre nedostatok času, lenivosť alebo strach, že ho pripraviť nezvládnete, existuje alternatíva kúpa hotového chladeného alebo mrazeného lístkového cesta..

Cesto je vyrobené z múky, soli, vody a samozrejme masla. Musíte pracovať rýchlo pretože maslo sa bude púšťať..

Tu cesto po vymiesení prekladáme..Vytvoríme z neho ,  prekladaný štvorec alebo obdĺžnik.

Rýchle lístkové cesto sa udržiava v chladničke 3-4 dni a môže byť aj zmrazené.

Pre 550 – 560 g cesta:

  • 250 g múky hladkej
  • 200 g studeného masla
  • 12 cl vody
  • 1/2 lyžičky jemnej soli

1 – Do misky si dáme preosiatu múku, soľ , maslo nakrájané na kúsky.

2 – Začnite hneď miesiť a postupne pridávajte vodu, kým z cesta nevymiesite loptu..Cesto lepí, je to normálne. Umiestnite ho na veľký hárok papiera na pečenie vytvorte štvorec ktorý po povrchu pomúčite.

Screenshot_30.jpg

Teraz cesto vyvaľkajte do obdĺžnika.

Screenshot_31.jpg

Teraz preložte cesto do jednej tretiny..

Screenshot_32.jpg

Následne preložte opačný koniec až ku kraju už preloženej časti.

Screenshot_33.jpg

Cesto si otočte o 90° ..

Screenshot_34.jpg

Takto otočené znovu vyvaľkajte a prekladajte znovu tak ako predtým ešte 4 x..

Nakoniec by ste mali získať tento tvar cesta.

Screenshot_35.jpg

Predtým ako cesto použijete na pečenie, malo y sa uležať v chladničke minimálne 2 hodiny, ale čím dlhšie tým lepšie..

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.