Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Deväť pravidiel pri grilovaní.

04 guidlines healthier grilling hotdogs.jpg
reklama:

Grilovacia sezóna už naplno prepukla a možno aj tí, ktorí sú v tomto odbore úplní nováčikovia,

sa tiež odhodlajú vyskúšať svoje umenie pri grile.

Ponúkame krátke zhrnutie základných pravidiel, ktoré stačí dodržať a budete mať úspech.

Grill

1.Včas vytiahnuť mäso z chladničky

Aby ste dosiahli to, že napríklad steak bude vnútri  medium a zároveň zvonku dobre urobený,

je potrebné ho aspoň pol hodiny (podľa veľkosti porcie) nechať ležať tak,

aby jeho teplota vo vnútri dosiahla ideálne izbovú teplotu.

Mäso potom nedostane taký teplotný šok, a potom ľahšie odhadnete stupeň prepečenia.

505207710.jpg

 

2.Dostatočne rozpálený gril

Akonáhle dáte mäso na nedostatočne rozpálený gril, neurobí na povrchu krusta a neodhadnete dobre stupeň prepečenia.

To je koniec krehkosti, pretože ľahko mäso vysušíte a máte z neho podrážku.

Je lepšie gril rozpáliť na začiatku skôr viac a až sa mäso zatiahne, žiar stlmiť.

Huaacye.jpg

 

 3.Zakúrenie uhlím

Kto používa plynový alebo elektrický gril, nemusí túto problematiku riešiť.

Je však pravda, že veľa ľudí dáva prednosť grilovaniu na uhlí – má pocit, že pokrm má lepšiu chuť.

Na rozkúrenie je ideálny takzvaný štartér, čo je valec, ktorý sa naplní uhlím alebo briketami a zapáli podpaľovačom.

Dnes už nie je potrebné používať chemický podpaľovač, existujú aj podpaľovače na prírodnej báze, ktoré tak pri zapaľovaní nepáchnu.

Uhlie je správne rozpálené, až prestane dymiť a šľahajú len malé plamienky.

Potom je ho možné presypať do grilu a začať s prípravou pokrmov.

Hardwood bbq charcoal from russia.jpg

 

4.Kedy uhlie, kedy brikety

Na krátke grilovanie pokojne použite drevené uhlie, ktoré sa veľmi rýchlo rozohreje, ale vydrží horieť kratšiu dobu.

Ak máte spoločnosť, kde sa predpokladá viac chodov a je potrebné udržať ohnisko dlhšie rozpálené, je vhodné použiť brikety.

Zvlášť pri nepriamom grilovaní veľkých kusov mäsa,

ktoré sa pečú pokojne aj dve hodiny, je vhodné vybrať brikety lisované z tvrdých driev.

Len tie udržia po veľmi dlhú dobu stály žiar bez prikladania.

Hot briquettes.jpg

 

5.Obkrajujte kôrku hrianky

Na grile si môžete pripraviť aj toasty z bieleho chleba.

Než ho položíte na gril, okrájajte kôrku, aby sa v žiary nekrútila.

Je to podobné, ako keď sa musia nakrojiť okraje mäsa, než ho vložíte na panvicu.

Removing crusts.jpg

 

6.Používajte misku s vodou

 

Pri nepriamom grilovaní je ideálne pod mäso vložiť misku s vodou.

Jednak do nej bude odkvapkávať stekajúcej tuk,

jednak odparujúca sa voda vytvorí v zatvorenom grile vlhkú atmosféru – podobne ako by ste piekli mäso v rúre s vyvíjačom pary.

Rib10.jpg

 

 

 

 

 

 

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...