Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo variť z hovädziny?Akú časť na čo použiť?

1beca8a0 8c41 4acf 9ec9 5524d2a5b296_h.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

 

Stehno – Malý orech 

Z malého orecha sa pripravujú jedlá najmä dusením, ako rezne, závitky, alebo rolády.

Stehno – Veľký orech

V kuchynskej úprave má také isté uplatnenie ako malý orech.

Stehno

Stehno – Vrchný šál

Vrchný šál sa upravuje najmä dusením v celosti, alebo sa u neho pripravujú rozličné rezne, závitky alebo rolády.

šál

Stehno – Špička

Špička sa spracováva najmä varením alebo dusením. Je veľmi šťavnatá.

Roštenka

Je po sviečkovici najviac cenené hovädzie mäso.môžu sa z nej pripravovať tiež minútky, pečie sa na anglický spôsob (rozbíf) no upravuje sa aj dusením v celosti.

Artworks 000226308872 lccgqi t500x500.jpg

Sviečkovica

Je to najkvalitnejšie hovädzie mäso.Používa sa na prípravu minútok (bifteky) alebo sa pečie v celosti.Špička sviečkovice je vhodná na medajlóniky.

Sviečková

Pliecko

Môžeme ho spracúvať varením alebo dusením, uplatňuje sa najmä pri príprave ragú a gulášov.

20161017 pressure cooker american beef stew 13 thumb 1500xauto 434740.jpg

Pierko

Pre svoju nižšiu kvalitu je vhodné na varenie, prípadne sa upravuje mletím na hašé a plnky.

Hruď a rebro

Odporúča sa upravovať varením alebo dusením v zelenine.Uvarené rebro môžeme podávať s rôznymi omáčkami.

Cutting roast main.jpg

Krk

Je to menejhodnotné mäso, ktoré je najvhodnejšie upravovať mletím a použiť ho do mäsových plniek, na karbonátky , krokety a hašé.

Falošná sviečkovica

Upravuje sa najmä dusením pokrájaná na rezne.

Main_steak_0.jpg

Mäso od chvosta

Upravuje sa dusením. Je to kvalitné mäso na guláš.

Glejovka

Je to najvhodnejšia surovina na guláše a ragú, no vo forme rezňov sa môže aj dusiť.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...