Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Do chladničky, alebo do špajze? Ľudia sa hádajú, kam patrí kečup, odborníci majú jasno..

Kečup
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Každá rodina je zvyknutá robiť to po svojom.

 Niektorí dávame horčicu s kečupom do chladničky, iní do špajze.

 Oba skupiny majú pádne argumenty a nechcú ani počuť o tom, že by to mali robiť opačne.

Odborníci však do večného sporu vniesli trochu  vedeckého svetla.

 A správna je len jedna možnosť!

Mustard ketchup stock today 160504 tease_ec01989817b72aa9c5be9965b3016959

Tiež už sa vám stalo, že ste boli u niekoho na návšteve a rozum vám zostal stáť nad ich uskladnením dochucovadiel?

Tá časť populácie, ktorá ich bežne ukladá do skrine, spravidla nenávidí, ako sa studený kečup či horčica lepia k fľaši a na dne vám vždy zostane nedosiahnuteľný zvyšok. Opačný tábor zase polieva studený pot pri predstave, že si ku hranolkám dajú napoly skazený kečup plný mikroorganizmov, ktorý bol ponechaný pri izbovej teplote.

Tento odveký spor v poslednej dobe vyvrcholil rozsiahlou vášnivou debatou na Facebooku, do ktorej sa zapojili stovky ľudí. Do nezmieriteľnej vojny sa preto rozhodla vstúpiť Lydia Buchtmann, hovorkyňa austrálskej Rady pre bezpečnosť potravín.

A jej záver je úplne jasný:

„V minulosti bolo mnoho z nás zvyknutých uchovávať paradajkovej omáčky v kredenci, ale od tej doby sa tieto produkty stali oveľa zdravšími. Obsahujú podstatne menej nezdravých konzervantov, ako napríklad soľ. To znamená, že by ste ich mali udržiavať v chlade. Prvá vec, ktorú by ste zakaždým mali urobiť, je pozrieť sa na obal. Tam sa zvyčajne píše ‚po otvorení uchovávajte v chladničke‘, „ hovorí Buchtmann.

Chladnička

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies