reklama:

Čarovanie s čokoládou

reklama:
reklama:
1_karamelova_pena.jpg

Čokoládové misky
Horkú čokoládu si nasekáme na malé kúsky,

dáme ju do antikórovej misky a postavíme ju na hrniec s vodou (hladina by sa nemala dotýkať dna našej misky).

Privedieme k varu a ihneď stiahneme na mierny plameň.

Za stáleho miešania by sa nám mala čokoláda rozpustiť do hladkej hmoty.

Akonáhle je čokoláda dokonale hladká, zložíme jej z vodného kúpeľa a necháme ju vychladnúť.

Čokoláda by mala mať takú teplotu, aby sme v nej boli schopní udržať prst.

Ak by sme totiž nafúknutý balónik namáčali do príliš teplej čokolády, mohol by nám explodovať.
Balóniky nafúkneme do veľkosti pomaranča.

Na plech vyložený papierom na pečenie si s pomocou lyžice vytvoríme 8 čokoládových koliesok,

ktoré budú tvoriť základňu našich čokoládových mištičiek.

Kolieska robíme v dostatočných rozostupoch.

Rozpustenú čokoládu prelejeme do nádoby, ktorá je o trochu väčšia ako veľkosť našich nafúknutých balónikov.

Spodnú polovicu každého balónika namočíme do čokolády,

necháme trochu odkvapkať prebytočnú čokoládu a postavíme ho na čokoládové koliesko.

Čokoládové mištičky necháme zatuhnúť pri izbovej teplote a potom ich dáme vychladiť do chladničky.

Tesne pred odstraňovaním balónikov ju dáme na zhruba 5 minút do mrazničky.

Vždy si vyberieme z mrazničky iba jednu mištičku, balónik  vypustíme.

Potom ho pomaly odlepíme od stien čokoládové mištičky.

Po odstránení balónikov dáme všetky čokoládové mištičky späť do chladničky.

0hh5ofusdnw.jpg

1_karamelova_pena.jpg

1nzhnqhkmho.jpg

2_karamelova_pena.jpg

4ocv 4_g oc.jpg

Bng7g_kt8cy.jpg

Krtphjhpyyw.jpg

L2acseg79ys.jpg

O6b2xfpejue.jpg

Xokcv71f9ps.jpg

 

 

28. decembra 2015

Odporúčané články

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?