Buchty a buchtičky ako od babičky: Ako upiecť tieto kysnuté dobroty? Takto to zvládne každý

2 / 6
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Buchty a buchtičky ako od babičky: Ako upiecť tieto kysnuté dobroty? Takto to zvládne každý

reklama:

Jankove s lekvárom

20 kúskov

Suroviny:

  • 30 g droždia
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 100 g krupicového cukru
  • 80 g rozpusteného masla
  • 500 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 žĺtky
  • kôra z 1 citróna
  • 450 g slivkového lekváru (rozprávať)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 50 g masla na potieranie + na vymastenie plechu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Na kvások zmiešame droždie, 1 lyžicu cukru, 3 lyžice vlažného mlieka a 1 lyžicu hladkej múky. Necháme vzísť kvások. Ten potom dáme do väčšej misy a pridáme zvyšné vlažné mlieko, maslo, žĺtky, obe múky, citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme hladké jemné cesto a necháme v teple kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 rovnakých častí. Každú roztľapkáme na okrúhlu placku a do jej stredu dáme lekvár. Vytvarujeme buchty, konce dobre stlačíme, aby z nich lekvár nevytiekol. Riadne ich pomastíme rozpusteným maslom a poukladáme zlepeným koncom dole tesne vedľa seba do vymasteného pekáča. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a potom pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 30 minút. Trochu vychladnuté buchty pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Odporúčané Mňamky Recepty:

reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.