Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako zmraziť broskyne

Screenshot_50.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

8699d3098e1ecefcf2f4ec585bba4f619d86a6d0.jpg

Otvoriť si zaváraninový pohár s broskyňami 

a pochutnať si na nich v zime je fantastické..Ale tá chuť po prejdení varom pri sterilizácii, už to nieje ono..

Skúšali ste broskyne zamraziť? nič sa na ich chuti nezmení.

Asi najťažším úkonom pri mrazení, je ich olúpanie.

Zjednodušíte si to tak, že broskyne ponoríte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, 

a hneď ich potom zachladíte vo vode ľadovej.

Potom sa koža ľahko uvoľní a vy ju ošúpete ľahúčko s nožíkom.

03b37e6fb0b273fe45c86bb3eaea8b20cedfebab.jpg

Zabariť a vychladnúť: Priveďte veľkú nádobu s vodou do varu. Na spodnom konci každej broskyne urobte nožíkom  malé X.  broskyne spustite do vriacej vody a nechajte ich tam 30 sekúnd. Na vybratie broskýň z horúcej vody použite štrbinovú lyžicu a ihneď ich vložte do kúpeľa s ľadom.

E87d485f6b75f0bf0d49b579c00def605c2db3dd.jpg

Odlupujte: jemne si podvihnite šupku pri malom x a odlúpnite ju; Mala by odísť  s minimálnym úsilím.

Pokiaľ by ste použité šupiny chceli ešte zúžitkovať, doporučujem vyrobiť si broskyňovú vodku.

Šupky zalejte vodkou a dajte na pár dní do chladničky lúhovať..Potom jednoducho sceďte.. 

Hotové broskyne potom odkôstkujte a nakrájajte na mesiačiky ostrým nožom..Dávajte si ale pozor bez kože budu klzké.

C539894c7c8517326d26cefa9da6a146770e3963.jpg

 

Kyselina zachováva farbu

Kuchárske knihy sú plné receptov na zmrazovanie broskýň, v cukre, v šťave  alebo v sirupe,

ale mnoho ľudí chce používať mrazené broskyne na ranné smoothies, alebo si upiecť koláč.

Pokiaľ chcete aby si vaše broskyne zachovali farbu je dobré ich pokvapkať trochou citrónovej šťavy.

Môžete tiež použiť aj kyselinu citrónovú.1c5c2b8626c824ecb1c93a2859d39a223b2cd808.jpg

Broskyne nakrájané na štvrtinky poukladajte v  jednej vrstve na plech s papierom na pečenie a tak ich dajte na 4 hodiny zamraziť.

Ca44fcd9c36395a0c9631bdce3dd2cfba3a9ebe6.jpg

Po zamrznutí ich z papiera zozbierajte a preložte do vrecúška..Najlepšie vám poslúži ziplock vrecko s plastovým zipsom.

Vytlačte z vrecúška čo najviac vzduchu a vložte naspäť do mrazničky.

0a478cecef9c17dadfb945b56aab4dab455f4dd0.jpg

Takto zamrazené broskyne vám vydržia v  mraziaku minimálne 3 mesiace.

 

 

 

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...