Ako variť ryžu

Ryža
reklama:
reklama:

Biela dlhozrnná

1šálku  ryže zalejte 1a1/2 šálky vody  a mierne osoľte.

Prikrytú uveďte do  varu a  na  miernom  ohni potom varte 15 – 20 minút.

Odstavte z ohňa ešte 5 minút  nechajte dôjsť.

Hnedá ryža

1 šálku ryže zalejte 2 šálkami vody a osoľte.

Keď sa  začne  variť znížte  teplotu a varte 45 minút.

Odstavte a nechajte ju 10 minút dôjsť.

ryža

Divoká ryža

1 šálku zalejte približne 3 šálkami vody,

osoľte a varte 45 minút do mäkka.

Prebytočnú vodu sceďte.

Ryža na rizoto

Orestujte  na  oleji a po častiach za  stáleho miešania prilievajte vodu,biele víno alebo vývar.

priebežne skúšajte ,kým ryža zmäkne a nadobudne krémovitú konzistenciu.

Ochuťte  podľa  vlastnej  chuti.

Ryža na suši

Guľatozrnná alebo strednozrnná suši ryža musí mať veľký obsah škrobu,aby sa dobre lepila.

Pred varením ju dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať.

1 pohár ryže zalejte 1,5 pohárom vody.

Priveďte do  varu a na  miernom  ohni varte 15 minút.

Uvarenú ryžu rozprestrite  aby  sa  z  nej  odparila  prebytočná voda,

ochuťte ju ryžovým octom, soľou a cukrom a prikryte utierkou.

Mierne teplú ju vrstvite na morskú riasu

2. septembra 2015

Odporúčané články

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?