reklama:

Ako správne variť vajcia

reklama:
reklama:
Vajcia

Postup prípravy

Ideálne sú čerstvé vajcia, maximálne štrnásť dní staré. Do hrnca dáme vodu soľ a privedieme k varu. Vajcia na silnejšom konci napichneme a na lyžicu je vkladáme do vriacej vody. Ak chceme vajcia namäkko, vyberieme ich lyžicou po 3 minútach. Varíme Ak vajcia na Hniličku, vyberáme ich po 4,5 minútach varu. Vajcia na tvrdo varíme podľa veľkosti 8 až 10 minút. Horúce varené vajcia servírujeme v kalíškoch špeciálne určených pre podávanie vajec spolu s  lyžičkou a soľničkou. Výborne chutia s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.

22. augusta 2013

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?