Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako rýchlo pripraviť chutný domáci chlieb? Skúste to v Remoske

3cerstvy chlieb.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu

O chrumkavom čerstvom chlebe, ktorý sa pečie priamo u vás doma, sníva takmer každý. Kto by netúžil cítiť tú úžasnú vôňu a okúsiť krehkú kôrku práve pripraveného pečiva? Ak si myslíte, že domáci chlieb je špeciálnou výsadou, mýlite sa. Môže ho pripraviť každá gazdinka alebo kuchár a verte či nie, nepotrebujete na to ani špeciálne vybavenie či zručnosti.

Počuli ste už niekedy o pečení v elektrickej pečúcej mise Remoska®? Táto malá prenosná elektrická rúra je skvelá na prípravu mnohých pokrmov a zvládnete v nej pripraviť aj domáci chlieb. Je to oveľa jednoduchšie, než by ste čakali, pohodlnejšie než pečenie v obyčajnej rúre a spotrebujete pri tom oveľa menej elektrickej energie.

3chlieb v remoske.jpg
Remoska®

Budete na to potrebovať:

  • Remosku – zvoliť si môžete dva modely, a to menší Original, v ktorom pripravíte chlieb s hmotnosťou cca 750 až 800 g alebo väčší Grand pre chleby do veľkosti 1 až 1,2 kg. Ak vám stačí necelý kilový bochníček, malá Remoska® je skvelou voľbou pre akýkoľvek druh chleba. Výhodou väčšej Remosky je, že sa v nej dajú piecť chleby oblého tvaru. Každý chlieb si vyžaduje trocha inú prípravu a ingrediencie, ktoré si predtým podrobne naštudujte.
3original vs grand.jpg
Remoska®

Takto sa vám to podarí

  • Ak máte misu s nepriľnavým povrchom, ničím ju nepotierajte a ani do nej nevkladajte fóliu či papier na pečenie. Nemusíte sa báť, na takomto materiáli sa vám chlieb neprilepí.
  • Remosku nenahrievajte, cesto vkladajte pokojne rovno z chladničky či mrazničky do nerozohriatej misy. Nemusí byť dokonca ani dokonale vykysnuté.
  • Počas celého pečenia je konštantná teplota zhruba 180°C.
  • Ak vidíte na skle Remosky zrazenú vodnú paru, je to v poriadku. Postupne sa časť odparí cez otvory na veku.
  • V malej Remoske je chlieb hotový zhruba za 45 minút. Väčšej to trvá o čosi dlhšie, a to 45 až 55 minút. Závisí to od veľkosti bochníka.

Zopár rád na záver

Remoska® je ideálnym spoločníkom aj na cestách. Ak ste sa vybrali počas jesenných dní napríklad na chatu, aj tu si môžete ráno spríjemniť domácim chlebíkom z vašej Remosky. Model s okienkom je v tomto prípade lepšou voľbou, pretože poskytuje viac miesta a cesto sa v nej môže krásne nafúknuť. Pozor dávajte akurát na jeho množstvo, aby sa vám neprilepilo k okienku. Chlebíky pečené v Remoske ničím nepotierame, pretože kôrka by mohla zostať aj po upečení vlhká. Začiatočníkom odporúčame začať piecť najskôr menšie chleby.

3cerstvy chlieb.jpg
Remoska®
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies