reklama:

8 tohtoročných grilovacích trendov

reklama:
reklama:
Final.jpg

Tohtoročná grilovacia sezóna pomaly naberá na tempe!

A čo tento rok najviac “frčí”?

Grill

1. Hovädzie vs. kuracie: vyrovnaný zápas

Ako sa zdá, aj tento rok bude súboj hovädzieho mäsa s kuracím vyrovnaný.

Oba druhy  sa totiž  v  nákupných košíkoch nachádzajú rovnako často.

Oproti tomu bravčové výrazne ustupuje.

Naopak na vzostupe je mleté mäso a údeniny.

Grill

2. Záujem o exotické ryby

Na grile sa čoraz častejšie objavujú aj menej známe druhy rýb.

Aktuálnym hitom je napríklad grilovať steak z maslovej ryby (hoci jej príprava nie je úplne jednoduchá a nemusí sadnúť každému) alebo mečiara.

Stále obľúbenejšie sú tiež grilované slávky alebo chobotničky.

3. Pivo víťazí nad ciderom

Ako sa zdá, na grilovanie patrí skôr pivo než cider.

Práve pivo totiž tvorí tretinu z nápojov v rámci grilovacích nákupov.

Nie je bez zaujímavosti, že zákazníci často volia hneď niekoľko rôznych druhov

– grilovanie sa tak stáva zároveň pivnou degustáciou.

Grilled lamb chops with rouille and cherry tomatoes superjumbo.jpg

4. Zeleninu radšej bio

Bio stále ťahá. Platí to najmä pre paradajky, cibuľu a cesnak.

Ľudia ich radšej kupujú v bio kvalite kvôli tomu, že vďaka šetrnejšiemu pestovaniu majú plnšiu a viac autentickú chuť.

Vyššia cena v tomto prípade evidentne nie je prekážkou.

Final.jpg

5. Bylinky zásadne čerstvé

Keď bylinky, tak pekne čerstvé.

Obľubené sú zväzky čerstvej mäty, koriandra alebo rozmarínu.

 

6. Priemerná cena vína rastie

K dobrému mäsu patrí tiež dobré víno.

A Slováci sa tento rok rozhodne netvária, že by nutne potrebovali šetriť.

Priemerná cena za fľašu vína sa totiž zdvihla skoro o tretinu.

Pri väčších  spoločenských akciách sú obľúbené tiež bag-in-boxy, teda rozlievané vína.

1464353895840.jpg

 

7. Nakupujeme serepetičky

Z grilovania sa stále viac stáva spoločenská udalosť, ktorá už nemá ďaleko k záhradnej party.

Potvrdzujú to nielen objemy nakúpeného jednorazového riadu, ale predovšetkým ďalších doplnkov.

Farebné slamky, koktejlové lyžičky alebo nafukovacie balóniky .

8. Za grilovanie míňame viac

Za grilovanie tento rok míňame viac ako v predchádzajúcich rokoch.

Kým vlani sa priemerná cena stredne veľkého nákupu na grilovanie pohybovala okolo 80 Eur, tento rok je to skoro o 15 Eur viac.

A to predovšetkým vďaka nakupovaniu kvalitnejších potravín.

Vedeli ste, že?

• Každý štvrtý Slovák sa zúčastní grilovania niekoľkokrát do roka ? V tomto patríme medzi svetovú špičku.
• Grilovanie na balkóne zákon nezakazuje a hasičom nevadí, nesmiete však naštvať susedov dymom.
• Ak nemáte radi dym z grilu, dá sa zaobstarať bezdymové uhlie .
• Grilovacia zmes na grilovanie nepatrí ? Obsahuje totiž soľ, ktorá z mäsa pri grilovaní vytiahne vlhkosť.
• Aby tvrdá zelenina zostala krehká, stačí ju dať pred grilovaním na 10 minút do vody s ľadom .
• Mäso sa dopeká aj vo chvíli, keď ho zložíme z grilovacieho roštu? Preto je dobré ho nechať aspoň päť minút odpočinúť..

1. júna 2017

Odporúčané články

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?