7 zmrzlinových receptov

Movenpick_ice_cream.jpg
reklama:
reklama:
Na tieto teplé dni ponúkame inšpirácie na schladenie, ako prvá nesmie byť iná, ako lahodná domáca..

Domáca zmrzlina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Y1dnh lzpsc.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za:30m

Suroviny

  • 2 šálky cukru
  • 1 liter mlieka plnotučného
  • 100 g masla
  • 1 lyžička škrobu
  • 5 žĺtkov

Postup prípravy

1. Krok

Maslo s mliekom privedieme k varu.

2. Krok

V inej nádobe si vyšľaháme cukor so žĺtkami a so škrobom.Vyšľaháme do hustej peny.

3. Krok

Pridáme k žĺtkovej hmote trochu mlieka a premiešame..Malo by to mať liatu konzistenciu podobnú smotane na šľahanie.

4. Krok

Potom tenkým prúdom za stáleho miešania prilievame k variacemu sa mlieku.Potom po prevretí odstavíme..a nádobu vložíme do studenej vody a miešame kým úplne nevychladne.

5. Krok

Potom prelejeme do nádob a dáme zamraziť..

Malinová krémová zmrzlina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
3ylgy3pcnha.jpg
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 1:10 h
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:1:10 h

Máte  chuť  na  lahodnú  krémovú  zmrzlinu  bez  vajec? Namiesto  malín  môžete  použiť  samozrejme  akékoľvek  iné  ovocie.

Suroviny

  • 300 g malín
  • 200 ml kondenzovaného mlieka
  • 300 ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy

1. Krok

Za pomoci mixéra si vyrobte malinové pyré..Potom ho pretri cez sitko aby ste sa zbavili semienok..

2. Krok

Pridajte kondenzované mlieko a premiešajte.Potom prekryte potravinárskou fóliou a dajte do mrazničky na 1 hodinu..Predtým ako vyberiete zmes z chladničky vyšľahajte šľahačku.Primiešajte k malinovej hmote a znovu vložte do mraziaka…

hurcC3TTr5k

sXi_qiiZ41A

4E33sd6WnzU

BCeneAw64oo

 

Jahodová zmrzlina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
E09fd818 de72 4029 a782 2fbc3c240263.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:2:20 h

Suroviny

  • 2 šálky jahôd
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 1 šľahačková smotana
  • 6 lyžíc cukru
  • šťava z polovice citróna
  • štipka škorice

Postup prípravy

1. Krok

rozmixujeme si jahody s cukrom..primiešame jogurt a nakoniec vyšľahanú šľahačku premiešame len zľahka a okyslíme citrónovou šťavou pridáme štipku škorice. vložíme aj s miskou na 2 hodiny do mraziaka..potom vyberieme a ručným šľahačom premiešame nech máme zmrzlinu pekne nadýchanú…Môžete toto ešte zoopakovať znovu po 2 hodinách..Potom zmrzlinu dajte do nádobky a poriadne zamrazte..

🍦Marhuľová zmrzlina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Img_02_content 640x427.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:6:0 h

Suroviny

  • 800 g mäkkých marhúľ
  • 400 g jemného tvarohu
  • 5 lyžíc medu
  • šťava z polovice citróna

Postup prípravy

1. Krok

Mäkké marhule odkôstkujeme a zomelieme na mlynčeka alebo rozmixujeme.Pridáme citrónovú šťavu a 5 lyžíc medu a znovu premixujeme.

2. Krok

po čatiach pridávame tvaroh a stále mixujeme..

3. Krok

Výslednú zmes preložíme do plastovej dózičky , pevne uzavrieme a dáme do mrazničky na 3-4 hodiny poriadne zamraziť..

Čokoládová zmrzlina s avokádom

Kuchyňa:
Náročnosť:
P_o17.jpg
  • Čas Prípravy: 5m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:6:0 h

Suroviny

  • 1/2 šálky kakaa
  • 2 avokáda
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/3 pohára agáve sirupu

Postup prípravy

1. Krok

Avokáda prekrojíme ,vyberieme jadro a ošúpeme.Nakrájame na kocky a vložíme do mixéra so všetkými ostatnými ingrediencami.Vymixujeme na hladkú hmotu ,dáme do misky a zatvoríme misku vrchnákom.Dáme na noc do chladničky.

2. Krok

Na druhý deň zmrzlinu premiešame a dáme do foriem na zmrzlinu a do mrazničky.Pred podávaním vyberieme na 10 minút do chladničky aby trochu zmäkla..Podávame s čerstvým ovocím.

Tvarohová zmrzlina 🍨

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
мороженное 1.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:10m

Suroviny

  • 500 g tvarohu
  • 1 salko
  • 1 čajová lyžička kakaa ak chcete na farbu

Postup prípravy

1. Krok

Tvaroh si pretrieme cez sitko alebo vymixujeme na jemno..Pridáme kondenzované mlieko a na vysokých obrátkach šľaháme 5-6 minút.

2. Krok

Ak chcete aby bola zmrzlinka trošku kakaová tak pridajte lyžičku kakaa.Potom buď to preložte krém do nádobky v ktorej ho budete mraziť alebo ak máte nanukovacie nádobky tak urobte nanuky, ktoré môžete po zamrazení namočiť v čokoláde.

3. Krok

Mrazíme minimálne 2 hodiny.

Keksíková zmrzlina

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Sladoled od ruza 6 640x250 640x250.jpg
  • Kusov:24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za:5:20 h

Suroviny

  • zmrzlina:
  • 500 ml šľahčky
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml medu
  • vanilkový cukor
  • keksíky:
  • 125 g masla
  • 200 g cukru
  • 2 vajcia
  • 190g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 60 g solamylu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme sušienky.Vymiešame maslo s cukrom do peny, a potom pridávame jeden po druhom vajcia.Po každom vajci dobre premiešajte.Potom vmiešajte vanilkový cukor..

2. Krok

v druhej miske si zmiešame suché pridsady.A pridáme do zmesi masla a vajec. Vytvorí sa nám krehké cesto.(ako na linecke)Vytvoríme guľu a necháme aspoň hodinu v chladničke odpočívať.

3. Krok

Cesto rozdeľte na dve polovice a každú vyvaľkajte na veľkosť cca 21×28 cm.štvorec potom rozdelime na 7×7 cm kocky.z dvoch platov nám vyjde 24 ks.12 ks zmrzlinového sendviča..

4. Krok

keksíky si môžete lubovolne nadekorovat..nakrájať radielkom, alebo len napichať vidličkou..je to na vás.

5. Krok

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút..

6. Krok

Zmrzlinu si vyrobíme takto.Do hrnca dáme smotanu, mlieko a med a rozvaríme za stáleho miešania.

7. Krok

necháme potom vychladnúť.najlepsie je dať zmes do chladničky..na 2-3 hodiny.. potom vymiešame robotom alebo šľahačom,a dáme do mraziaku na 1 hodinu..znovu premiešame a znovu dáme so mraziaku na hodinu..toto robíme 4-5 x

8. Krok

keď nám zmrzlina dostane krémovú podobu tak ju nalejeme na plech alebo hlbšiu tácku(tak aby sa nám zmestila do mraziaku., na dno plechy dáme fóliu a necháme zamraziť..(mrazíme do takej textúry aby sa nám dala krájať.Nakrájame na štvorce podľa keksíkov a medzi dva keksíky vložíme kocku zmrzliny.

26. júna 2017

Odporúčané články

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?