Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

3 skvelé jedlá zo zvyšných príloh. Vieme, ako zúžitkovať zemiaky, cestoviny aj ryžu!

96230fbfc6594f5c8e9a351584fa6ea5.jpg
reklama:

Nebojte sa, keď poviem zúžitkovanie zvyšných  príloh,

nemám na mysli žiadnu gastrohrôzu typu pizza zo starých rožkov alebo obaľované vyprážané knedle..

Zvyšnú ryžu, cestoviny i zemiaky totiž môžete zúžitkovať oveľa elegantnejším spôsobom:

z varených či tačených zemiakov pripravte plnené kroketky so šunkou a syrom.

Cestoviny si zapečte na spôsob slaného koláča, do ktorého môžete pridať všetku možnú zeleninu a mäso,

a konečne ryžu osmažte s mäsom a zeleninou.

V receptoch som síce použila množstvo zodpovedajúce 4-6 porciám,

ale úplne rovnako samozrejme môžete postupovať aj s oveľa menším množstvom surovín

(len vás varujem, že akonáhle raz ochutnáte, budete zrejme všetkého variť naschvál viac ..)

Plnené krokety Papas Rellenas

 

96230fbfc6594f5c8e9a351584fa6ea5.jpg

Na asi 18 krokiet potrebujete:

2 hrnčeky tlačených varených zemiakov (asi 300 g),

2 vajcia,

soľ,

korenie,

50 g údeniny (sušenej šunky, dusenej šunky, chudšie slaniny),

50 g tvrdého syra (eidam, gouda, ementál),

½ hrnčeka hladkej múky,

½ hrnčeka strúhanky,

repkový olej na vyprážanie

Na dip :

2 lyžice bieleho jogurtu, lyžicu majonézy, lyžicu kečupu, biele korenie, ½ citróna

Pappas rellenas sú na povrchu chrumkavé a vnútri krásne vláčne kroketky skrývajúce roztečený syr..

Postup :

Ak máte zemiaky vcelku, nahrubo ich nastrúhajte.

Zmiešajte ich so žĺtkom, najemno nasekanou  šunkou a ¼ hrnčekom múky a ochuťte soľou a korením.

Syr nakrájajte na kocky a každú zabaľte do lyžičky zemiakovej zmesi, aby vznikli okrúhle kroketky.

Tie potom obaľujte v klasickom trojobale: najprv v múke, potom v rozšľahanom vajíčku (k nemu pridajte aj zvyšný bielok) a nakoniec v strúhanke.

V tejto fáze môžete krokety zamraziť na ďalšie použitie.

Pozvoľna ich vypražte vo väčšom množstve vrstve rozpáleného tuku dozlata.

Podávajte s dipom z jogurtu, majonézy, kečupu, bieleho korenia a citrónovej šťavy alebo obľúbenú kupovanú omáčkou.

Tip :

Do kroketiek využijete v podstate čokoľvek: jarnú cibuľku, pažítku, petržlen, kukuricu, brokolicu, tuniaka i varené mäso.

Špagetové frittata

70429_640x428.jpg

Na 4-6 porcií potrebujete:

950 g uvarených cestovín,

400 g paradajkovej omáčky,

lyžičku oregana, lyžičku sušeného cesnaku,

čerstvú bazalku,

lyžicu olivového oleja,

4 vajcia,

soľ,

korenie,

200 g mozzarelly,

hrsť cherry paradajok

Frittatu pripravíte z ľubovoľného množstva cestovín – buď ju zapečiete len s jedným vajíčkom v miske,

alebo ako my na spôsob slaného koláča priamo v panvici..

Postup :

Špagety zmiešajte s omáčkou, podľa chuti dochuťte oreganom, cesnakom a bazalkou a natlačte do zapekacej misy alebo panvice vymazanej olejom.

Zalejte vajíčkami prešľahými  so soľou a čerstvo mletým čiernym korením,

obložte kúskami mozzarelly a polovičkami paradajok a dajte asi na 40 minút pri 180 ° C zapiecť.

Tip :

Jedlo obdobne pripravíte i len z malého zvyšku cestovín, ktoré (kľudne vrátane omáčky, s ktorou ste ich pôvodne varili) zapečte s jedným vajíčkom v malej miske. Pridať môžete aj sušené paradajky, syr feta, špenát, prúžky opečenej cibule alebo napríklad slaninku či šunku..

Smažená ryža s hovädzím mäsom..

Beef fried rice 4.jpg

Na 4 porcie potrebujete:

3-4 hrnčeky varenej ryže,

lyžicu vody,

lyžičku cukru krupica,

3 lyžice sójovej omáčky,

biele korenie,

repkový olej,

1 veľkú cibuľu,

hrnček mrazeného hrášku,

3 jarné cibuľky,

2 vajcia

Na mäso:

400 g minutkového mäsa (hovädzie pupok flank steak, morčacie prsia),

lyžicu kukuričného škrobu,

lyžicu sójovej omáčky (najlepšie tej tmavej),

repkový olej,¼ lyžičky soli

K podávaniu:

lyžicu drveného chilli, 2 lyžice rastlinného oleja

A kde inde ako v Ázii by sme sa mali inšpirovať, ako zúžitkovať prebytočnú ryžu?

Pochutnajte si na tejto obľúbenej rýchlovke!

Postup :

Mäso proti vláknu nakrájajte na pásiky a zmiešajte so škrobom, sójovkou, lyžicou oleja a soľou.

Pripravte si zálievku z vody, cukru, sójovej omáčky a čerstvo mletého čierneho korenia.

Vajcia vyšľahajte a osmažte na troche oleja.

Vareškou ich rozdeľte na malé kúsky.

Vyberte z panvice a na troške oleja v nej veľa sprudka, aby nepustilo šťavu, opečte mäso.

Opäť vyberte a na výpeku nechajte zosklovatieť cibuľu.

Pridajte ryžu, zalejte pripravenou zálievkou a poriadne premiešajte.

Pridajte hrášok a nasekanú jarnú cibuľku a ešte chvíľu restujeme.

Nakoniec do panvice vráťte aj omeletu a mäso, nechajte prehriať a podávajte.

Pre milovníkov pálivého pokvapkajte zmesou chilli a trochy oleja (túto zmes môžete pre ďalšie použitie uchovávať v chladničke, lepšie je chvíľu rozležala).

Tip : Do vyprážané ryže použite aj inú obľúbenú zeleninu a zvyšky (mrkva, pekingská kapusta)

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...