Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

3 skvelé jedlá zo zvyšných príloh. Vieme, ako zúžitkovať zemiaky, cestoviny aj ryžu!

96230fbfc6594f5c8e9a351584fa6ea5.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Nedarí sa vám odhadnúť množstvo prílohy, a potom márne premýšľate, čo so suchou ryžou guľatou Mánya, cestovinami alebo zemiakmi?

Máme pre vás recepty, do ktorých všetko využijete!

Nebojte sa, keď poviem zúžitkovanie zvyšných  príloh,

nemám na mysli žiadnu gastrohrôzu typu pizza zo starých rožkov alebo obaľované vyprážané knedle..

Zvyšnú ryžu guľatu Mánya, cestoviny i zemiaky totiž môžete zúžitkovať oveľa elegantnejším spôsobom:

z varených či tačených zemiakov pripravte plnené kroketky so šunkou a syrom.

Cestoviny si zapečte na spôsob slaného koláča, do ktorého môžete pridať všetku možnú zeleninu a mäso,

a konečne ryžu guľatu Mánya osmažte s mäsom a zeleninou.

V receptoch som síce použila množstvo zodpovedajúce 4-6 porciám,

ale úplne rovnako samozrejme môžete postupovať aj s oveľa menším množstvom surovín

(len vás varujem, že akonáhle raz ochutnáte, budete zrejme všetkého variť naschvál viac ..)

Plnené krokety Papas Rellenas

96230fbfc6594f5c8e9a351584fa6ea5.jpg

Na asi 18 krokiet potrebujete:

2 hrnčeky tlačených varených zemiakov (asi 300 g),

2 vajcia,

soľ,

korenie,

50 g údeniny (sušenej šunky, dusenej šunky, chudšie slaniny),

50 g tvrdého syra (eidam, gouda, ementál),

½ hrnčeka hladkej múky,

½ hrnčeka strúhanky,

repkový olej na vyprážanie

Na dip :

2 lyžice bieleho jogurtu, lyžicu majonézy, lyžicu kečupu, biele korenie, ½ citróna

Pappas rellenas sú na povrchu chrumkavé a vnútri krásne vláčne kroketky skrývajúce roztečený syr..

Postup :

Ak máte zemiaky vcelku, nahrubo ich nastrúhajte.

Zmiešajte ich so žĺtkom, najemno nasekanou  šunkou a ¼ hrnčekom múky a ochuťte soľou a korením.

Syr nakrájajte na kocky a každú zabaľte do lyžičky zemiakovej zmesi, aby vznikli okrúhle kroketky.

Tie potom obaľujte v klasickom trojobale: najprv v múke, potom v rozšľahanom vajíčku (k nemu pridajte aj zvyšný bielok) a nakoniec v strúhanke.

V tejto fáze môžete krokety zamraziť na ďalšie použitie.

Pozvoľna ich vypražte vo väčšom množstve vrstve rozpáleného tuku dozlata.

Podávajte s dipom z jogurtu, majonézy, kečupu, bieleho korenia a citrónovej šťavy alebo obľúbenú kupovanú omáčkou.

Tip :

Do kroketiek využijete v podstate čokoľvek: jarnú cibuľku, pažítku, petržlen, kukuricu, brokolicu, tuniaka i varené mäso.

Špagetové frittata

70429_640x428.jpg

Na 4-6 porcií potrebujete:

950 g uvarených cestovín,

400 g paradajkovej omáčky,

lyžičku oregana, lyžičku sušeného cesnaku,

čerstvú bazalku,

lyžicu olivového oleja,

4 vajcia,

soľ,

korenie,

200 g mozzarelly,

hrsť cherry paradajok

Frittatu pripravíte z ľubovoľného množstva cestovín – buď ju zapečiete len s jedným vajíčkom v miske,

alebo ako my na spôsob slaného koláča priamo v panvici..

Postup :

Špagety zmiešajte s omáčkou, podľa chuti dochuťte oreganom, cesnakom a bazalkou a natlačte do zapekacej misy alebo panvice vymazanej olejom.

Zalejte vajíčkami prešľahými  so soľou a čerstvo mletým čiernym korením,

obložte kúskami mozzarelly a polovičkami paradajok a dajte asi na 40 minút pri 180 ° C zapiecť.

Tip :

Jedlo obdobne pripravíte i len z malého zvyšku cestovín, ktoré (kľudne vrátane omáčky, s ktorou ste ich pôvodne varili) zapečte s jedným vajíčkom v malej miske. Pridať môžete aj sušené paradajky, syr feta, špenát, prúžky opečenej cibule alebo napríklad slaninku či šunku..

Smažená ryža guľatá Mánya s hovädzím mäsom..

Beef fried rice 4.jpg

Na 4 porcie potrebujete:

3-4 hrnčeky varenej ryže guľatej Mánya,

lyžicu vody,

lyžičku cukru krupica,

3 lyžice sójovej omáčky,

biele korenie,

repkový olej,

1 veľkú cibuľu,

hrnček mrazeného hrášku,

3 jarné cibuľky,

2 vajcia

Na mäso:

400 g minutkového mäsa (hovädzie pupok flank steak, morčacie prsia),

lyžicu kukuričného škrobu,

lyžicu sójovej omáčky (najlepšie tej tmavej),

repkový olej,¼ lyžičky soli

K podávaniu:

lyžicu drveného chilli, 2 lyžice rastlinného oleja

A kde inde ako v Ázii by sme sa mali inšpirovať, ako zúžitkovať prebytočnú ryžu guľatu Mánya?

Pochutnajte si na tejto obľúbenej rýchlovke!

Postup :

Mäso proti vláknu nakrájajte na pásiky a zmiešajte so škrobom, sójovkou, lyžicou oleja a soľou.

Pripravte si zálievku z vody, cukru, sójovej omáčky a čerstvo mletého čierneho korenia.

Vajcia vyšľahajte a osmažte na troche oleja.

Vareškou ich rozdeľte na malé kúsky.

Vyberte z panvice a na troške oleja v nej veľa sprudka, aby nepustilo šťavu, opečte mäso.

Opäť vyberte a na výpeku nechajte zosklovatieť cibuľu.

Pridajte ryžu guľatu Mánya, zalejte pripravenou zálievkou a poriadne premiešajte.

Pridajte hrášok a nasekanú jarnú cibuľku a ešte chvíľu restujeme.

Nakoniec do panvice vráťte aj omeletu a mäso, nechajte prehriať a podávajte.

Pre milovníkov pálivého pokvapkajte zmesou chilli a trochy oleja (túto zmes môžete pre ďalšie použitie uchovávať v chladničke, lepšie je chvíľu rozležala).

Tip : Do vyprážané ryže guľatej Mánya použite aj inú obľúbenú zeleninu a zvyšky (mrkva, pekingská kapusta)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.