Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 receptov na domáce dipy, ktoré sa vám budú hodiť (nie) len na grilovanie

reklama:

Diabolská omáčka

potrebujeme:

  • Jednu menšiu cibuľku
  • Väčšia sterilizovanú uhorku
  • 1 lyžicu majonézy
  • 2 lyžice tatárky
  • 1 lyžicu kyslej smotany (môžete nahradiť bielym jogurtom)
  • chilli
  • sladkú papriku
  • soľ
  • korenie

Postup :

Do väčšej misky nasypte nadrobno pokrájanú cibuľku a uhorku,

primiešajte majonézu, tatársku omáčku a kyslú smotanu (prípadne jogurt),

podľa chuti pridajte chilli a sladkú papriku a na záver dochuťte soľou a korením.

Náš tip :

Dip sa skvele hodí nielen k mäsám, ale tiež hranolkám či americkým zemiakom.

98453 lg.jpg

Kari dip

potrebujeme:

  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 2 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky
  • 1 lyžičku kari
  • Zväzok jarnej cibuľky
  • Soľ a korenie

Postup :

Do väčšej misy pridajte jogurt, majonézu, karí, soľ a nadrobno nakrájanú cibuľku.

Dochuťte korením a nechajte odpočinúť v chladničke.

Náš tip :

Dip je perfektný ku steakom, grilovaným zemiakom so slaninou a hubám na grile.

Dip so smotanou a cesnakom

potrebujeme:

  • 150 ml kyslej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • Limetkovú šťavu na dochutenie

Postup :

Smotanu, prelisovaný cesnak, soľ a limetkovú šťavu dôkladne premiešajte.

Dochutiť môžete čerstvými bylinkami, soľou a korením.

 

Náš tip:

Dip sa perfektne vyníma v spoločnosti grilovaného mäsa a zeleniny.

Perfektný je treba do tortil alebo kebabu.

Original 1.jpg

Mexický dip

potrebujeme:

  • 200 g nakladaných olúpaných či sušených paradajok
  • 1 menšiu červenú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 červenú papriku
  • 1 chilli papričku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 50 ml vývaru
  • trstinový cukor
  • soľ
  • korenie

Postup :

Paradajky dôkladne roztlačte.

Cibuľu nakrájajte na menšie kocky a cesnak dôkladne rozotrite so soľou.

Papriku a chilli papričku rozpoľte, odstráňte semienka a opäť nadrobno nakrájajte.

V hrnci povarte s pretlakom a vývarom približne štvrť hodiny.

Dochuťte cukrom, soľou a korením.

Náš tip :

Mexický dip je perfektný najmä k hamburgerom či na hranolky.

Original 3.jpg

Kôprovo-cesnakový dip

potrebujeme:

  • 1 téglik bieleho jogurtu
  • štipky kôpru
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie

Postup : Do téglika od jogurtu či misky pridáme nadrobno posekaný kôpor a rozotretý cesnak.

Dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.

Náš tip :

Jogurt môžete nahradiť kyslou smotanou.

Dip je perfektný k zelenine, ale aj grilovaným steakom.

Skvele sa hodí aj na americkej zemiaky.

1 img_2022 m.jpg

 

Jogurtový dip s limetkou a bylinkami

potrebujeme:

  • 1 limetku
  • biely jogurt
  • korenie
  • soľ
  • koriander
  • šalvia

Postup :

Čerstvé bylinky si na drobno nasekáme.

Zmiešame s jogurtom, do ktorého vytlačíme šťavu z jednej limetky

(môžeme pridať aj trošku postrúhanej limetkovej kôry).

Pridáme soľ, korenie a necháme v chladničke aspoň pol hodiny odpočinúť.

Náš tip :

Perfektné dip k šalátom a mäsu!

Môžete ho použiť aj ako dressing do hamburgerov.

Jogurt.jpg

 

Chrenový dip

potrebujeme:

  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice strúhaného chrenu
  • Korenie a soľ na dochutenie

Postup: Majonézu, smotanu a chren zmiešajte dohromady. Dochuťte soľou a korením a nechajte odpočinúť v chladničke.

Náš tip:

Dip sa perfektne hodí najmä ku grilovanému hovädziemu či bravčovému mäsu.

 

Dip z dijonskej horčice

potrebujeme:

  • kyslú smotanu
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • Soľ a korenie

Postup :

Kyslú smotanu s majonézou a horčicou zmiešame,

dochutíme soľou a korením a necháme odpočinúť v chladničke.

Pridať môžeme tiež čerstvo nasekané bylinky alebo naložená horčičné semienka.

Náš tip:

Dip je perfektný na grilované zemiaky alebo hranolčeky.

Svoje využitie nájde však aj v spoločnosti zeleniny – či tej čerstvé alebo grilované.

Bylinkový dip s limetkou

potrebujeme:

  • vetvičku bazalky
  • vetvičku oregana
  • trs pažítky
  • Vetvičku hladkolisté petržlenovej vňate
  • kyslú smotanu
  • Lyžičku tatárskej omáčky
  • Soľ a korenie
  • Šťavu z limetky

Postup :

Čerstvé bylinky nadrobno nasekajte a zmiešajte ich v miske s kyslou smotanou a tatarkou.

Dochuťte šťavou z limetky, pridajte podľa chuti soľ a korenie a nechajte odpočinúť.

Náš tip :

Dip je ideálny ku grilovanému mäsu (najmä bravčovému a hovädziemu),

do hamburgerov, ale aj do šalátov!

Eggplant minted yogurt.jpg

Olivový dip

potrebujeme:

  • 6 väčších lyžíc vykôstkovaných čiernych olív
  • 4 lyžice tatárskej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku
  • Vínny ocot na dochutenie
  • Nasekané čerstvé bylinky
  • Soľ a korenie

Postup :

Olivy rozkrájame na maličké kúsočky (môžeme na chvíľu vložiť do mixéra),

zmiešame ich s tatárskou omáčkou,

pridáme prelisovaný cesnak, vínny ocot, čerstvé bylinky a na dochutenie soľ s korením.

V chladničke necháme aspoň pol hodiny odpočinúť.

Náš tip :

Dip sa skvele hodí do pita chlebe, tortilly, ale aj do hamburgerov.

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...