reklama:

Šošovicový šalát

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
Lentilcarrotsalad2.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 mrkvy
  • 2 jarné cibuľky
  • 100 g šošovice
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice jablčného octu
  • práškový cukor

Postup prípravy

1. Krok

Šošovicu prebereme a opláchneme. Namočíme ju do studenej vody aspoň na dve hodiny. Potom scedíme, dáme do hrnca a zalejeme znova studenou vodou a privedieme do varu. Pridáme cesnak, bobkový list, a nakrájanú mrkvu. Varíme 25 minút , scedíme a necháme odkvapkať. Jarnú cibuľku nakrájame s primiešame k šošovici spolu s petržlenovou vňaťou. Riadne premiešajte ocot, olej, soľ, korenie a cukor a pridajte do šalátu. Podávajte s tmavým pečivom.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?