Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkovo orechový lekvár

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lekvár
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min

reklama:

Suroviny

  • 1,3 kg sliviek
  • 200 ml červeného vína alebo červenej hroznovaj šťavy
  • 150 g vlašských orechov
  • 1 balík želírovacieho cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Slivky na tento lekvár vážime až v odkôstkovanom stave.Čiže slivky najskôr umyjeme , odkôstkujeme až potom odvážime.Nakrájame ich na menšie kúsky a vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky.

2. Krok

Slivky zmiešame s orechami a s vínom vo väčšom hrnci a rozvaríme.Potom pridáme želírovací cukor a varíme ešte 3 minúty.Plníme do pohárikov ešte horúce a otočíme na 5 minút hore dnom..Potom prevrátime nazad a prikryté necháme úplne vychladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2820 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.