reklama:

Perníková roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
Rolat 667x352.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 12m
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 1/4 šálky melasy
  • 1/4 šálky medu
  • 50 g cukru kryštál
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • štipka soli
  • Krém:
  • 360 ml smotany na šľahanie
  • 40 g práškového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice

Postup prípravy

1. Krok

V miske si vyšľaháme žĺtka, pridáme med, melasu a maslo. V druhej miske si vyšľaháme bielka s cukrom a spojíme so žĺtkovou polevou. V ďalšej miske zmiešame suché prísady a potom spojíme všetko dokopy a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 12 minút.

2. Krok

Po upečení dáme korpus na utierku a zrolujeme. Pripravíme si plnku. Vyšľaháme šlahačku s cukrom a so škoricou. Naplníme vychladnutý korpus, zrolujeme a potrieme aj vrch rolády. Posypeme mletou škoricou a dáme chladiť do chladničky.

Untitled 1 recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered recovered 1.gif

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?