reklama:

Nočné bagety “Dračí chvost”

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_14 1.jpg
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 12:20 h
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 25m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 10 g soli
  • 270 ml vody
  • 2 g instantného droždia

Postup prípravy

1. Krok

Preosejeme si múku, pridáme droždie a soľ a poriadne premiešame..

2. Krok

Pridáme vodu a za pomoci kuchynského robota s hákom miesime cesto 10 minút..Ak sa vám cesto zdá byť príliš tuhé nebuďte v pokušení pridávať vodu..Bude to stačiť..

3. Krok

Vymiesené cesto zapracujeme do lopty, potrieme rastlinnným olejom a zabalíme do potravinárskej fólie..necháme odpočívať 12 hodín..Najlepšie keď si cesto vymiesime na noc...

4. Krok

Ráno si vymúčime pracovú dosku a cesto rozdelíme na časti... Každú časť zapracujeme do bochníka..

5. Krok

Každý vyvaľkáme do obdĺžnika 15x20, a potom zvinieme z jednej strany ku stredu,a potom zo strany druhej k stredu.

6. Krok

Tam kde sa nám cesto spoji pritlačíme a prstami spojíme.Potom dlaňami vyvaľkáme, pričom sa snažíme bagetu natiahnuť do dĺžky..

7. Krok

Z papieru na pečenie alebo zo silikónovej podložky si urobíme akési válovčeky priamo na plechu kde bagetky poukladáme a necháme 2 - 3 hodinky kysnúť.

8. Krok

Potom nožničkami robíme v 45 stupňovom uhle zástrihy ktoré prekladáme , a prstom poriadne stačíme aby sa nám počas pečenia neodlepili...

9. Krok

Pečieme pri 200°C 20 - 25 minút vo vyhriatej rúre..Ešte je dbré pred pečením vložiť do rúry nádobu s vodou aby sa vám bagetky nevysušili....

Screenshot_8.jpg Screenshot_1.jpg Screenshot_2.jpg Screenshot_3.jpg Screenshot_4.jpg Screenshot_5.jpg Screenshot_6.jpg Screenshot_7.jpg Screenshot_10.jpg Screenshot_11.jpg Screenshot_12.jpg Screenshot_13.jpg Screenshot_14.jpg

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?