Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ľadová symfónia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ľadová symfónia
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

http://www.gospodarski.hr/

reklama:

Suroviny

  • 8 bielkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • 150 g pražených lieskových orieškov
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • čokoládová poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 50 g masla
  • Žltkový krém:(základný)
  • 8 žĺtkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 350 g masla
  • Žltý krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lyžice škrobu
  • Tmavý krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 40 g čokolády na varenie
  • 1 čokoládový puding
  • 2 lyžice škrobu
  • 250ml šľahačkovej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme bielka s cukrom a pridáme potom múku .Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Lieskové oriešky nasekáme a posypeme nimi cesto.Pečieme na 170°C cca 20 - 25 minút.Po upečení hneď cesto polejeme šľahačkovou smotanou v ktorej si rozrobíme vanilkový cukor.

2. Krok

Keď nám piškóta vychladne prelejeme ju pripravenou čokoládovou polevou.

3. Krok

pripravíme si základná krém:Žĺtka vymiešame nad parou vo vodnom kúpeli s cukrom až do zhustnutia.Potom necháme úplne vychladnúť..Vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne po lyžičkám prihadzujeme žĺtkovú zmes.

4. Krok

Uvaríme si najskôr vanilkový puding.potom čokoládový.Ten čokoládový pripravíme najskôr roztopením čokolády v mlieku.Potom je postup taký istý ako pri vanilkovom pudingu.Do pudingov potom rozdelíme na polovicu základný krém a poriadne prešľaháme.

5. Krok

Začneme vrstviť..najskôr natrieme piškótu žltým krémom , potom čokoládovým ,nakoniec vyšľahanou šľahačkou.Vrch dozdobíme sekanými orieškami a čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

997 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.