reklama:

Krehký jogurtový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
Jogurtová štrúdla
  • Kusov: 3
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 1:12 h
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:42 h
reklama:
reklama:

Cesto z jogurtu, tuku a múky, plnené jablkami posypanými škoricou a cukrom.

Pečieme do ružova a sypeme práškovým cukrom.

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • Cesto:
  • 2 biele jogurty
  • 200 g masla alebo stuženého tuku /CERA
  • 400 g hladkej múky
  • Podľa chuti cukor škoricový lebo vanilkový
  • podľa potreby strúhanka
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

Múku vymiešajte s tukom a jogurtom.Vypracované cesto dajte na noc do chladničky.

2. Krok

Potom ho rozdeľte na tri časti, každú rozvaľkajte a posypte strúhankou.Na ňu asi do troch štvrtín šírky rozložte očistená jablká nakrájané na plátky.Posypte je podľa chuti cukrom kryštál, vanilkovým a škoricovým cukrom a opäť strúhankou

3. Krok

Cesto po okraji potrite vodou, zrolujte a preložte na plech vyložený papierom na pečenie.Závin pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C dozlatista.

4. Krok

.Ešte teplý posypte cukrom múčkou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?