reklama:

Kapustové pagáče

Screenshot_2
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 1:25 h
reklama:

nemusíte  sa stále  venovať  len  príprave  sladkých koláčov , buchiet  a  tôrt. Veľa  ľudí  z  vášho  okolia  by  určite  ocenilo  aj  niečo  zo  slaných  pochúťok.

273057_original273331_original273539_original

Suroviny

  • 30 g droždia
  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 šálky kapusty bielej hlávkovej
  • 1 šálka vody
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • najemno nasekaná pažítka

Postup prípravy

1. Krok

Voda by mala mať tak 30 -40 stupňov.v nej urobíme kvások z droždia a cukru.necháme nech nám kvasnice vyskočia.potom pridáme múku 1 vajce,soľ a kapustu nakrájanú najemno spolu s pažítkou udusenú na oleji.vymiesime cesto a necháme kysnúť aspoň jednu hodinu.

2. Krok

z cesta potom formujeme pagáčiky ktoré ukladáme na vymastený plech .vrch potierame vyšľahaným vajcom.môžete si vrch posypat rascou alebo sézamom,

3. Krok

necháme ešte 20 -25 minút podkysnúť potom pečieme v predhriatej rúre na 200°C 20 - 25 minút.

reklama:
reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook

Čo si o tom myslíte?